-ll

Binnen 15 werkdagen in huis

-ll

Gegarandeerd kwaliteit horren

-ll

Altijd 2 jaar garantie

Horren houten kozijnen

Ben je op zoek naar horren voor een houten kozijnen? Er is voor elke situatie altijd een goede oplossing.

Speciaal voor houten draaikiepramen
Montage zonder schroeven of boren
Al vanaf 75,00

Horren houten kozijn

Horren voor houten kozijn zijn een zeer goede oplossing om ongedierte buitenshuis te houden terwijl je tegelijkertijd toch de ruimte kunt ventileren en luchten. Horren zijn er in vele soorten en maten voor houten kozijnen. Welk type hor het beste bij jouw houten kozijn kan soms dan ook lastig te bepalen zijn. Met behulp van onze instructies proberen we je zo goed mogelijk te helpen met de bepaling van de juiste hor in jouw houten kozijn.

Welke type horren past in mijn houten kozijn?

Om te beginnen is het goed te bepalen in welke van de volgende categorieën jouw kozijn past. Bij Handige Horren hebben we deze ingedeeld in de volgende vijf opties:

  1. Horren voor dakramen
  2. Horren voor draaikiep ramen
  3. Horren voor naar binnen draaiende ramen
  4. Horren voor naar buiten draaiende ramen
  5. Hordeuren

Horren houten draaikiep ramen

Draaikiepraam of kantelkiep raam horren in houten kozijn zijn ideaal bij de ventilatie van je woning. Zo kun je het raam kantelen maar ook volledig openen. We hebben een paar mogelijkheden van horren in houten kozijnen. De klemhor is speciaal gemaakt voor houten draaikiep raam kozijnen. Deze is te monteren zonder te boren of te schroeven en houdt zichzelf met klemmen vast aan het kozijn. Hor voor draaikiepraam zijn altijd van binnenuit te monteren en kan je ten alle tijden verwijderen. Ook zo handig voor als de glazenwasser komt.

Klemhor in houten kozijn draaikiepraam
Klemhor in houten kozijn

Iedere RAL-kleur mogelijk

Een groot voordeel van horren voor houten kozijnen is dat ze in iedere gewenste RAL kleur uitvoerbaar zijn. RAL is een standaard kleursysteem dat wordt gebruikt in de verf- en bouwindustrie. Door de horren in een gewenste RAL kleur uit te voeren, kun je de horren perfect aan laten sluiten op de kleur van jouw houten kozijn. Zo zijn ze nauwelijks zichtbaar en vormen ze een mooi geheel met de rest van jouw woning.

Horren voor houten dak ramen

Zeker op zolder kan het zomers knap warm worden. Dan is het fijn om de boel goed te kunnen doorluchten. Met een hor voor een houten dakraam hoef je je geen zorgen te maken over binnendringende insecten, zoals wespen, bijen, muggen en vliegen. Bovendien bieden de horren bescherming tegen stof en andere verontreinigingen, waardoor de luchtkwaliteit in huis verbeterd wordt. Met dakramen wordt de hor altijd binnen op het kozijn ofwel op de dag geplaatst. Er zijn verschillende opties voor horren met op de dag montage.

Hordeur in houten kozijn

De originele plissé hordeur is een type hor die vrijwel in iedere houten kozijn past. Denk aan schuifpuien, normale draaideuren en dubbele tuindeuren. Deze hordeur is ideaal schikt net als de andere horren voor een houten kozijn. Weet je niet zeker of dit lukt in jouw specifieke situatie? Bekijk dan de instructies op de productpagina of stuur ons foto’s van je situatie zodat we je op afstand kunnen helpen.

Voordelen van horren in houten kozijn

Er zijn een aantal voordelen van horren in houten kozijnen:

Ventilatie: Horren zorgen voor een goede ventilatie in huis, waardoor de luchtcirculatie verbeterd wordt en de luchtkwaliteit in huis geoptimaliseerd wordt.

Insectenbescherming: Horren beschermen je huis tegen ongewenste insecten zoals vliegen, muggen, bijen en wespen.

Zachtere lichtinval: Horren voor houten kozijn geven de mogelijkheid om de lichtinval te regelen, dit maakt het huis veel aangenamer in de zomerdagen.

Makkelijk te gebruiken: De horren zijn makkelijk te gebruiken, je kunt ze openen en sluiten als je wilt.

Gemakkelijk te reinigen: Horren zijn gemakkelijk schoon te maken, meestal is dit genoeg om ze af te vegen met een vochtige doek.

Kan zonder boren of schroeven geplaatst worden: Sommige horren zoals klemhor kunnen zonder boren of schroeven geplaatst worden. Dit bespaart tijd, moeite en beschadiging aan het houten kozijn.

Plissé horren

Sommige horren zoals de vaste raamhor plissé en of de supplente zijn uitgevoerd met geplisseerd gaas. Gemaakt op maat en kleur maar ook passend op dakramen en naar buiten draaiende ramen. Het voordeel van het geplisseerde gaas is dat je de hor ten alle tijden kan laten zitten om bij het raam te komen. Het horren gaas is te bedienen door een trekbalk waarin het gaas zichzelf opvouwt. De eerder genoemde supplente is een product waarin naast horrengaas ook verduistering kan worden toegevoegd. Zo houd je niet alleen de insecten maar ook de zon of de buurman tegen met behulp van horren voor houten kozijn.

Schoonmaken van horren voor houten kozijnen

Op den duur kan het voorkomen dat de raamhorren stof, zand of ander vuiligheid hebben opgevangen in het gaas. Beter in het gaas dan in je huis zeggen we dan maar. Wanneer je deze wilt schoonmaken adviseren we dit te doen met een vochtige doek, liefst zonder sop omdat dit mogelijk het gaas zou kunnen aantasten. Wat ook werkt is een ontharingsroller die normaal gebruikt wordt bij het verwijderen van huisdier haren. Deze kan je ook heel goed langs het horrengaas halen om de hor schoon te maken en de viezigheid te verwijderen. We hebben de beste tips voor horren schoonmaken voor je op een rij gezet.

Montage zonder boren of schroeven

Het is dus mogelijk om horren te plaatsen zonder te boren of te schroeven. Zoals de klemhor in een houten draaikiep raam. Bij producten als de eerder genoemde vaste raamhor plissé en supplente is deze ook met magneten op te hangen. Met sterke magneet strips die je rondom je kozijn plakt hang je het product er tegenaan. Deze worden volledig op maat gemaakt en zijn super makkelijk te plaatsen. Let wel even goed op dat je het houten kozijn even goed schoonmaakt en ontvet voordat je de horren magneet strip erop plakt.