-ll

Binnen 15 werkdagen in huis

-ll

Gegarandeerd kwaliteit horren

-ll

Altijd 2 jaar garantie

Hor voor draaikiepraam

Ben je op zoek naar een hor of horren voor je draaikiepraam op maat? Selecteer onderstaand één van onze horren. Er is voor elke situatie een passende oplossing.

Speciaal voor houten draaikiepramen
Montage zonder schroeven of boren
Al vanaf 75,00

Situatiefoto's van horren in draaikiepramen

Horren voor draaikiepraam, welke past bij mij?

Hor voor een draaikiepraam of hor draaikiepraam zie je tegenwoordig steeds meer. Een mooi en handig systeem die je meer opties geeft om het raam te openen en te kunnen ventileren. Ramen open betekent ook vaak ongedierte binnen en dat is precies wat we niet willen. Hiervoor hebben we bij Handige Horren speciaal horren voor draaikiepramen ontwikkeld. Zowel houten-, aluminium- als kunststof kozijnen zijn uitermate geschikt om te voorzien van een bijpassende hor draaikiepraam op maat.

Verschillende type horren voor draaikiepramen

Handige Horren heeft verschillende types draaikiepraam horren. We onderscheiden deze aan de hand van de verschillende type kozijnen. Houten, kunststof en alumium kozijnen. In deze draaikiepramen zijn de inzethor, klemhor en inzetplissé hor het beste geschikt. Ook afhankelijk van jouw wensen kan er een keuze worden gemaakt welke type draaikiepraam hor het beste bij jouw situatie past.

De voordelen van een draaikiepraam hor

Horren voor draaikiepramen zijn heel simpel te monteren. Je kunt deze altijd van binnen plaatsen zonder te boren of te schroeven. Hierdoor hoef je nooit bijzondere aanpassingen te doen beschadig je het kozijn niet. Wanneer de hor draaikiepraam is gemonteerd kan je zonder problemen je raam openen en sluiten terwijl de hor in je kozijn zit. Daarbij kan je deze vier seizoenen laten zitten! Je hor voor draaikiepraam uit je kozijn halen is dan ook super simpel. Zeker handig voor wanneer je bijvoorbeeld de ramen wilt lappen.

Draaikiepraam horren in alle kleuren

Bij Handige Horren kunnen we het frame in iedere gewenste kleur maken zoals jij dat wilt. Hierdoor kun je de hor perfect bij je huidige kleur kozijn laten passen zodat het een geheel lijkt. Weet je niet welke kleur je huidige kozijn heeft? Dan kan je ons altijd een bericht sturen zodat we met je mee kunnen kijken.

Horren voor een kunststof draaikiepraam

Bij kunststof kozijnen wordt vrijwel altijd de inzethor op maat gebruikt. Bij draaikiepramen van kunststof zie je vaak een rubberen afsluitband rondom het gat van het raam. Hiermee is de inzethor een perfecte match. De inzethor is van binnen te monteren en klik je heel gemakkelijk in het raam. De hor blijft op zijn plek door de veren die op de hor zitten. Bekijk de bijbehorende instructievideo’s van de inzethor voor kunststof draaikiepramen op de inzethor pagina.

Horren voor houten draaikiepraam

Houten draaikiepramen herken je aan het materiaal van het kozijn. Vaak zit er ook een aluminium lijst onderin het raam. Voor houten draaikiepramen wordt doorgaans de klemhor gebruikt. Hierbij zitten er borstels aan de kopse kant van de hor die zorgen ervoor dat de hor perfect afsluit tegen het kozijn.

Horren met pollengaas voor draaikiepraam

Het is mogelijk om de klemhor of inzethor die speciaal gemaakt zijn voor draaikiepramen uit te voeren met pollengaas. Dit type gaas zorgt ervoor dat pollen en pluizen van buiten worden tegengehouden. Dit werkt erg prettig voor mensen die last hebben van hooikoorts.

Inzetplissehor geschikt voor draaikiepraam

Binnen het assortiment van handige Horren is er ook de mogelijkheid voor een inzet plissé hor voor een draaikiepraam. Hier wordt gebruik gemaakt van geplisseerd gaas. Hierdoor is het mogelijk het gaas te bedienen door deze omhoog of omlaag te bedienen. Dit is niet mogelijk bij de klemhor en inzethor waar bij er gebruik gemaakt wordt van gespannen gaas.

Waarom horren voor draaikiepraam op maat bestellen bij Handige Horren?

Met de makkelijke instructies + persoonlijke hulp is horren kopen voor draaikiepramen kinderspel geworden. We zijn een jong team die service hoog in het vaandel heeft staan. We kunnen ons voorstellen dat het lastig is zelf te bepalen waar je goed aan doet en hoe dit in te meten. Bekijk onze productinstructie video’s of contact ons via mail of whatsapp.

Horren voor draaikiepramen monteren

Het monteren van een draaikiepraam hor is super simpel. Dit doe je altijd vanuit binnen dus je hebt nooit een hoogwerker of ladder nodig. Daarbij kun je deze plaatsen zonder boren of schroeven waardoor je je kozijn altijd netjes houdt en je de hor altijd uit je draaikiepraam kan wanneer dat nodig is. Daar aan toevoegend is het niet mogelijk om de hor vanuit buiten zomaar uit het kozijn te halen. Super handig toch!?

Verschillende diepte profielen voor een draaikiepraam hor

Met diepte profielen bedoelen we eigelijk de afstand die de hor heeft van het raam. Sommige draaikiepramen hebben namelijk een aflekdorpel of luchtrooster. Hierdoor moet de hor een grotere afstand overbruggen vanaf het kozijn om voor het luchtrooster of aflekdorpel te worden geplaatst. Hiervoor zijn de verschillende dieptes bij draaikiepraam horren.

Geen last meer van ongedierte dankzij de hor voor draaikiepraam

Wanneer je de hor hebt geplaatst in je draaikiepraam kun je ongestoord ventileren zonder dat daar beestjes binnenkomen. Het voordeel van een draaikiepraam is dat je deze zowel kan kantelen als volledig open kan doen. Met de horren van Handige Horren maakt het niet uit op welke wijze je het raam openzet. De hor voor draaikiepraam doet altijd zijn werk en zorgt dat je de frisse lucht naar binnenhaalt zonder alle bijbehorende beestjes.

Onderhoud van een draaikiepraam hor

De horren voor draaikiepraam zijn zeer onderhoudsvriendelijk. Je kan deze producten vier seizoenen lang laten zitten in je kozijn. Je zult op den duur merken dat de horren allerlei viezigheidjes zullen tegenhouden. Denk aan stof, zand, pollen en natuurlijk insectjes. Deze kunnen in je gaas blijven zitten. Mocht je dit willen schoonmaken kan dit heel simpel. Gebruik een vochtige doek (zonder sop) om het gaas af te nemen. Wat ook goed werkt is een ontharingsroller (normaal voor de kleren). Deze kun je langs het gaas rollen van de draaikiepraam hor om zo alle vuiligheid te verwijderen.

Hor voor draaikiepraam snel & simpel besteld

Bij Handige Horren hebben we het bestellen van een hor zo simpel als mogelijk proberen te maken. Het bestellen van een hor kan op de productpagina, hierbij voer je de maten, kleur en bijzonderheden in. Hierna ontvang je direct een bevestiging. Hierna gaan wij direct je producten produceren en komen deze bij je thuis afleveren met 15 werkdagen. Hier ontvang je ook nog een track and trace code van die real time aangeeft waar de vervoerder rijdt. Handig toch?

Veel gestelde vragen

Welke hor is geschikt voor mijn draaikiepraam?

Voor houten & aluminium kozijnen wordt doorgaans de klemhor gebruikt. Voor kunsstof draaikiepramen gebruik je de inzethor.

Welke type gaas zijn er voor mijn draaikiepraam?

We kunnen de klemhor en inzethor uitvoeren in 4 gaas soorten. Grijs/zwart standaard gaas, pollengaas en petscreen gaas. De beste doorkijk heb je met het standaard gaas. Pollengaas heeft grotere dichtheid waardoor het ook pollen tegenhoud, perfect voor mensen die last hebben van hooikoorts. Als laatste petscreen, dit type gaas is dikker en steviger. Deze wordt doorgaans gebruikt wanneer bijvoorbeeld ook katten binnen moeten blijven.

In welke kleur kan ik mijn draaikiepraam hor uitvoeren?

We kunnen de horren in iedere gewenste RAL kleur uitvoeren. Dit gaat om de aluminium delen van de hor. Vaak wordt er gekozen om de hor op exact dezelfde kleur te maken als je huidige kozijn. Zo lijkt het een geheel en zie je de hor het minst goed zitten.

Hoe moet ik een draaikiepraam hor inmeten?

Dit hangt een beetje af van je type kozijn en het product. Kunststof kozijnen herken je aan de rubberen rand rondom de doorkijk. Deze doorkijk maten (in millimetets) heb je nodig voor de inzethor. Bij houten kozijnen gebruik je de klemhor. Deze herken je aan het materiaal maar ook aan de alumiumlijst onderaan het raam. De klemhor wordt voor de alumiumlijst geplaatst. Hier heb je de maat van nodig tussen de kozijnen. Let daarbij op of je een luchtrooster hebt. Hierdoor komt de hor wat verder van het kozijn af. Hou hier dan ook rekening mee bij het inmeten. Per product hebben we duidelijke inmeet en montage video’s. Kom je er nog steeds niet uit? Dan kan je altijd met ons chatten/mailen zodat we kunnen helpen met de selectie van de juiste hor.

Kan de draaikiepraam hor gemonteerd worden zonder boren en schroeven?

Ja! Alle draaikiepraam horren worden altijd vanuit binnen gemonteerd zonder te boren of te schroeven. Hierdoor houd je de kozijnen onbeschadigd en kan je ten alle tijden het product uit het raam halen.