Rolhor

Op en in de dag
Makkelijk te bedienen
Level: Goed te doen
Tijd: 10-15 min

Al vanaf 232,50

Stel je product samen

Alles over de Rolhor

De rolhor is een raamhor op maat. Deze is perfect geschikt voor een houten ramen, die naar buiten of binnen open draaien. De rolhor op maat wordt aan de binnenzijde geplaatst wanneer het raam naar buiten open gaat. Wanneer het raam naar binnen open gaat wordt de raam rolhor aan de buitenzijde geplaatst. Indien het raam is voorzien van een ouderwets uitzetijzer wat naar binnen toesteekt bij het openen van het raam, dient deze vervangen te worden voor een telescopische raam uitzetter.

De rolhor raam is voorzien van een gesloten bovenbak, ook wel een cassette genoemd. In deze cassette zit het gaas opgerold wanneer de rolhor niet gebruikt wordt. De zijkanten, tevens de geleiders, zijn van aluminium en verkrijgbaar in twee situaties, namelijk in de dag- en op de dag. Het gaas zit strak vast in deze geleiders. Dit zorgt ervoor dat het gaas niet uit de geleiders zal schieten zoals bij een harde windvlaag bijvoorbeeld. Omdat de rolhor erg stevig is, kan het product ook aan de buitenkant van een kozijn geplaatst worden. Het gaas is altijd van hard grijs gaas en geschikt voor alle vier seizoenen.

 • Opgesloten gaas
 • Degelijk profiel
 • Makkelijk te bedienen
 • In- en op de dag montage
 • Stevig product
 • Op enkel twee standen te zetten, open of dicht.

Inmeetinstructies

Voor het plaatsen van een rolhor voor jouw raam hebben we de volgende gegevens nodig:

 • Plaatsing (in de dag of op de dag)
 • Breedte (volledige productie maat)
 • Hoogte (volledige productie maat)
 • Kleur (iedere gewenste RAL kleur mogelijk)
 • Type gaas (Grijs of zwart)

Rolhor op het kozijn (op de dag)

Maten doorkijk

Breedte (B): Meet de dagmaten (gat maat/doorkijkmaat) in millimeters. Tel hier vervolgens 58 mm bij op (= 2x de geleider breedte van 29 mm). Hierdoor heb je de totale breedte van de rolhor en sluit die mooi aan op je raamkozijn.

Hoogte (A): Meet de dagmaten (gat maat/doorkijkmaat) in millimeters. Tel hier vervolgens 55 mm bij op (= cassette 46 mm + overlap treklijst 9 mm). Hierdoor heb je de totale hoogte van de rolhor.

In het kozijn (in de dag)

Breedte (B): Meet de dagmaten (gat maar/doorkijkmaat) in millimeters. Haal hier 1 mm vanaf.

Hoogte (A): Meet de dagmaten (gat maar/doorkijkmaat) in millimeters. Haal hier 1 mm vanaf.

Let op: het kan zijn dat u een raam uitzetter heeft die naar binnen komt wanneer u het raam open doet. Deze kan in de weg zitten wanneer u de hor wilt gebruiken. Dit is simpel op te lossen met een telescoop raam uitzetter.

Montageinstructies

De rolhor voor je raam wordt op maat geleverd. Het is enkel even in elkaar zetten van de onderdelen. Dit zijn de bovenste cassette en de zijgeleiders. Wanneer je deze in elkaar hebt gezet is het makkelijk de rolhor op of in het kozijn te schroeven.

Benodigdheden gereedschap:

 1. Platkop schroevendraaier
 2. Kruiskop schroevendraaier

(Wanneer je de rolhor in de dag gaat monteren dien je zelf boor gaten in de geleiders te maken op de gewenste hoogte.

Inhoud pakket montage op de dag:

 • Een gaas cassette
 • Twee zij geleiders met voorgeboorde schroefgaten
 • Afdek dopjes
 • Schroeven voor bevestiging systeem

Inhoud pakket montage in de dag:

 • Een gaas cassette
 • Twee zij geleiders zonder voorgeboorde schroefgaten

De geleide pin welke in de geleiders zit moet in de zoom van het gaas geschoven worden. Duw vervolgens de bovenkant van de zijgeleiders in de gaas cassette.
Indien plaatsing op het kozijn: de grote schroefgaten aan de voorkant.

Plaats de hor in z’n geheel op of tussen het kozijn en schroef de zij geleiders vast. Schroef daarna de lange schroeven in de cassette.

Let op! Heeft de hor aan de onderkant meer overlap dan 9 millimeter of de geleiders meer overlap dan 29 millimeter per kant? Dan kan het zijn dat de bediening van de achterzijde in de weg zit. Deze kan je desgewenst wegvijlen.

Tip: Het is makkelijk als iemand de rolhor op de gewenste plek voor het raam houdt zodat je de zijgeleiders makkelijk kan vastschroeven. Nu de hor is vastgeschroefd kun je de afdek dopjes in de schroefgaten plaatsen en is die klaar voor gebruik!

Soort kozijn Houten kozijn, kunststof kozijn en aluminium kozijn
Kleuren In iedere gewenste RAL-kleur mogelijk.
Materiaal Profiel aluminium
Type gaas Grijs, zwart en pollengaas
Maximale hoogte 2200MM
Maximale breedte 1500MM
Productsoort Horren
Diepte De inzethor kan uitgevoerd worden in small (18mm), standaard (33mm) en extra diep (43mm)

Hoe snel wordt de rolhor geleverd?

De rolhor wordt met 10 werkdagen naar je toe gestuurd. Je ontvangt dan ook een track and trace code van de vervoerder. Zo kun je precies zien waar deze zich bevind. Moeten je producten op een speciale kleur gespoten worden? Dan hebben we hier iets langer voor nodig en kan dit oplopen tot 15 werkdagen. Ook hier ontvang je van ons een track and trace code van.

In welke kleuren kan de rolhor gemaakt worden?

Standaard hanteren we vijf standaard kleuren. Daarnaast kunnen we de rolhor in iedere gewenste kleur maken als dat jij wilt. Zo kun je deze perfect aan laten sluiten op jouw huidige situatie. Wanneer je de hor op een speciale kleur wilt laten maken versturen we de producten met 15 werkdagen naar je toe.

Kan ik mijn rolhor ook buiten plaatsen?

Zeker! Wanneer je raam naar binnen opengaat kan je aan de buitenkant de rol hor plaatsen. Ook bij winterdag hoef je deze er niet af te halen. De hor is op maat gemaakt en daarbij gebruik gemaakt van hoogwaardige roestvrije materialen. Hierdoor kan de rolhor tegen een flinke stoot en kan je deze alle vier seizoenen laten hangen.

Hoe kan ik de rolhor schoonmaken?

Het schoonmaken van de rolhor kun je het beste doen met een gewone vochtige doek. Gelieve zonder zeep want dit kan het gaas aantasten. Je kan het gaas met deze vochtige doek makkelijk afnemen. Wat ook goed werkt is een ontharingsroller die voornamelijk gebruikt wordt bij je kleren om (huisdier)haren van je kleren af te halen.

Wat is een rolhor?

Een rolhor is een ongedierte werend systeem die je voor je raam kunt hangen. Deze zorgt ervoor dat ongedierte buiten blijft maar je wel je raam open kan zetten en kunt ventileren. Dit type hor heeft bovenin een cassette met twee zijgeleiders. Door de trekbalk kun je het gaas naar beneden halen en vastzetten. De hor zal het volledige raam voor ongedierte afsluiten maar de frisse lucht kan nog altijd door het gaas komen. De rolhor is zoel voor binnen als buiten geschikt en kun je vier seizoenen laten zitten.

Hoe lang gaat de rolhor mee?

Bij Handige Horren gebruiken we enkel kwaliteits materialen. Wat betreft de rolhor deze moet bij normaal gebruik wel tientallen jaren mee kunnen gaan.

De rolhor op maat is een stijlvolle, traditionele hor, zoals je deze verwacht. Dit product is uitermate geschikt voor vrijwel alle naar binnen en buiten draaiende ramen of dakramen. Ideaal om frisse lucht in huis te halen en de boel te ventileren. Zonder er ongedierte zoals muggen of vliegen binnen komen. Dit product leent zich er ook goed voor om buiten te plaatsen.

De rolhor raam is voorzien van een gesloten cassette, waar het gaas in zit opgerold. De geleiders zijn van aluminium en verkrijgbaar in twee situaties, namelijk in de dag- en op de dag. hierdoor is het dus mogelijk de rolhor zowel op als tussen het kozijn te plaatsen. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de smalle cassette.

Voordelen van een rolhor op maat

Er zijn veel voordelen bij het gebruik van een hor. Zo kan je de ruimte goed ventileren zonder dat er ongedierte zoals vliegjes, muggen of zelfs muizen binnenkomen. Ventilatie is erg belangrijk in huis en zorgt voor frisse lucht. Ook dit draagt weer bij aan een goede nachtrust. Een goede nachtrust draagt weer bij aan een goede gezondheid. Het resultaat van een hor gaat dan ook verder dan enkel ongedierte buiten houden.

Rolhor of plissé hor

Bij een rolhor maken we gebruik van egaal gaas. Bij een plissé hor wordt gebruik gemaakt van ‘gewerveld’ gaas ofwel plissé. Welke type gaas het beste bij jou past hangt af van jouw behoefte en wensen. Omdat er bij een rolhor raam gebruik wordt gemaakt van gespannen egaal gaas is de doorkijk ook beter dan bij een geplisseerde/gewervelde hor. Omdat er continu spanning op het gaas van de rolhor staat kan je deze niet op iedere gewenste stand laten staan. Dat kan bij een plissé hor bijvoorbeeld wel. Ook is het mogelijk een rolhor ‘in de dag’ of wel ‘tussen het kozijn’ het te plaatsen. Dit gaat bij plissé vaak lastiger omdat deze in een geheel frame is verwerkt. De ervaring leert dat geplisseerd gaas een langere levensduur heeft. Dit komt puur door de spanning die op het gaas staat. Je kunt je voorstellen dat bij een rolhor met gespannen egaal gaas makkelijker zal scheuren/slijten dan bij geplisseerd gaas wat zichzelf opvouwt.

Geschikt voor alle draaiende en dakramen

Het kan zeker zomers super warm worden. Het is dan fijn om de boel te kunnen luchten en ventileren. De rolhor op maat bied hier een perfecte oplossing voor. Zeker bij draaiende of dakramen. De hor wordt dan op het kozijn geplaatst rondom te doorkijk. De zijgeleiders waar het gaas aan bevestigd zijn zullen dan ook op de juiste plek blijven zitten. Ook bij stevige wind. Zeer geschikt voor dakramen of andere draairamen.

Bestand tegen alle vier seizoenen

Het gaas zit opgesloten in de geleiders, waarbij het gaas niet uit de geleider kan waaien bij hevige wind. Dit maakt het product ook uitermate geschikt voor een buiten plaatsing. Dit zorgt er ook voor dat op den duur het gaas minder snel zal gaan ‘rafelen’. We zien dit bij minder kwaliteit rolhorren dat bij lang gebruik kunnen door de spanning van het gaas aan de zijkanten verslijt/kapot gaat. Wat betreft het type gaas is er keuze uit zwart of grijs gaas. Dit alles zorgt er voor dat je de rolhor alle vier seizoenen kan laten zitten.

Het sluiten van de rolhor raam op maat

Het sluiten van de rolhor gebeurd door middel van een schuifsluiting. Schuifjes aan beide uiteinden van de treklijst schuiven in een uitsparing onder in de zijgeleider. Het openen is weer mogelijk door de schuifjes naar binnen toe te bewegen, hierdoor beweegt de rolhor weer omhoog.

De rolhor op maat uitgevoerd in iedere RAL-kleur

Bij Handige Horren kunnen we de rolhor in iedere gewenste RAL kleur maken. Daarbij zijn er vijf standaard kleuren. Er wordt vaak gekozen om een rolhor op speciale kleur te maken door het een te laten worden met je huidige situatie. Een optie kan bijvoorbeeld zijn om de rolhor in exact dezelfde kleur te maken als je huidige kozijn. Daarmee creëer je eenheid en het valt het product mooi weg.

Moet ik mijn raam uitzetter vervangen?

Wanneer het raam naar buiten open draait, kan het zijn dat uw raam uitzetter naar binnen komt. Wanneer dit het geval is dient deze te worden vervangen voor een telescoop uitzetter. Deze zal niet in de weg zitten wanneer je het raam wil openen en de hor in gebruik nemen.