Rolhor

Al vanaf 145,00

Hulp nodig of een andere vraag? Chat met onze horrenexperts.

personeel handige horren

Alles over de Rolhor

Plus- en minpunten
 • Op maat gemaakt en kant-en-klaar
 • Geschikt voor dakramen
 • Geschikt voor naar binnen- en buiten draaiende ramen
 • Weer- en windbestendig
 • Eenvoudig te monteren
 • Borstelafsluiting aan de onderkant
 • Optioneel met gaasopsluiting
 • Treklijst vergrendeling
 • Geschikt voor binnen en buiten
 • Degelijk profiel
 • Makkelijk te bedienen
 • In- en op de dag montage
 • Aluminium cassette en geleiders
 • Eenvoudig schoon te maken
 • Op enkel twee standen te zetten, open of dicht.

De Rolhor is een op maat gemaakte raamhor die perfect geschikt is voor dakraam en houten ramen die naar buiten of naar binnen draaien. De Rolhor op maat wordt aan de binnenzijde geplaatst wanneer het raam naar buiten opengaat, en aan de buitenzijde wanneer het raam naar binnen opengaat. Indien het raam is voorzien van een ouderwets uitzetijzer wat naar binnen toesteekt bij het openen van het raam, dient deze vervangen te worden voor een telescopische raam uitzetter. De Rolhor kan zowel in- als op het kozijn geplaatst worden.

De Rolhor is voorzien van een gesloten bovenbak, ook wel een cassette genoemd. In deze cassette zit het gaas opgerold wanneer de rolhor niet gebruikt wordt. De zijkanten, tevens de geleiders, zijn van aluminium en verkrijgbaar in twee situaties, namelijk in de dag- en op de dag. Het gaas zit strak vast in deze geleiders. Het gaas is aan beide zijden voorzien van een gladde zoom. Dit zorgt ervoor dat het gaas niet uit de geleiders zal schieten bij bijvoorbeeld een harde windvlaag. Omdat de rolhor erg stevig is, kan het product ook aan de buitenkant van een kozijn geplaatst worden. Het gaas is altijd van hard grijs gaas en geschikt voor alle vier seizoenen. Ideaal dus voor zowel binnen als buitenshuis.

Kleuren In iedere gewenste RAL-kleur mogelijk

Standaard: RAL9016, RAL9010, RAL9001 en RAL7016

Materiaal Profiel: aluminium
Hor gaas: standaard zwarte plissé gaas
Hoogte x breedte 1800 MM (max) x 1400 MM (max)

 

Hoe snel wordt de rolhor geleverd?

De rolhor wordt met 10 werkdagen naar je toe gestuurd. Je ontvangt dan ook een track and trace code van de vervoerder. Zo kun je precies zien waar deze zich bevind. Moeten je producten op een speciale kleur gespoten worden? Dan hebben we hier iets langer voor nodig en kan dit oplopen tot 15 werkdagen. Ook hier ontvang je van ons een track and trace code van.

In welke kleuren kan de rolhor gemaakt worden?

Standaard hanteren we vijf standaard kleuren. Daarnaast kunnen we de rolhor in iedere gewenste kleur maken als dat jij wilt. Zo kun je deze perfect aan laten sluiten op jouw huidige situatie. Wanneer je de hor op een speciale kleur wilt laten maken versturen we de producten met 15 werkdagen naar je toe.

Kan ik mijn rolhor ook buiten plaatsen?

Zeker! Wanneer je raam naar binnen opengaat kan je aan de buitenkant de rol hor plaatsen. Ook bij winterdag hoef je deze er niet af te halen. De hor is op maat gemaakt en daarbij gebruik gemaakt van hoogwaardige roestvrije materialen. Hierdoor kan de rolhor tegen een flinke stoot en kan je deze alle vier seizoenen laten hangen.

Hoe kan ik de rolhor schoonmaken?

Het schoonmaken van de rolhor kun je het beste doen met een gewone vochtige doek. Gelieve zonder zeep want dit kan het gaas aantasten. Je kan het gaas met deze vochtige doek makkelijk afnemen. Wat ook goed werkt is een ontharingsroller die voornamelijk gebruikt wordt bij je kleren om (huisdier)haren van je kleren af te halen.

Wat is een rolhor?

Een rolhor is een ongedierte werend systeem die je voor je raam kunt hangen. Deze zorgt ervoor dat ongedierte buiten blijft maar je wel je raam open kan zetten en kunt ventileren. Dit type hor heeft bovenin een cassette met twee zijgeleiders. Door de trekbalk kun je het gaas naar beneden halen en vastzetten. De hor zal het volledige raam voor ongedierte afsluiten maar de frisse lucht kan nog altijd door het gaas komen. De rolhor is zoel voor binnen als buiten geschikt en kun je vier seizoenen laten zitten.

Hoe lang gaat de rolhor mee?

Bij Handige Horren gebruiken we enkel kwaliteits materialen. Wat betreft de rolhor deze moet bij normaal gebruik wel tientallen jaren mee kunnen gaan.

De rolhor op maat is een stijlvolle, traditionele hor, zoals je deze verwacht. De rolhor is uitermate geschikt voor vrijwel alle naar binnen en buiten draaiende ramen en je dakraam. Ideaal om frisse lucht in huis te halen en de boel te ventileren. Zonder er ongedierte zoals muggen of vliegen binnen komen. Dit product leent zich er ook goed voor om buiten te plaatsen.

De rolhor raam is voorzien van een gesloten cassette, waar het gaas in zit opgerold. De geleiders zijn van aluminium en verkrijgbaar in twee situaties, namelijk in de dag- en op de dag. hierdoor is het dus mogelijk de rolhor zowel op als tussen het kozijn te plaatsen. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de smalle cassette.

Voordelen van rolhorren op maat

Er zijn veel voordelen bij het gebruik van rolhorren. Zo kan je de ruimte goed ventileren zonder dat er ongedierte zoals vliegjes, muggen of zelfs muizen binnenkomen. Ventilatie is erg belangrijk in huis en zorgt voor frisse lucht. Ook dit draagt weer bij aan een goede nachtrust. Een goede nachtrust draagt weer bij aan een goede gezondheid. Het resultaat van een hor gaat dan ook verder dan enkel ongedierte buiten houden.

Rolhor of plissé hor voor dakraam

Bij een rolhor maken we gebruik van egaal gaas. Bij een plissé hor wordt gebruik gemaakt van ‘gewerveld’ gaas ofwel plissé. Welke type gaas het beste bij jou past hangt af van jouw behoefte en wensen. Omdat er bij een rolhor raam gebruik wordt gemaakt van gespannen egaal gaas is de doorkijk ook beter dan bij een geplisseerde/gewervelde hor. Omdat er continu spanning op het gaas van de rolhor staat kan je deze niet op iedere gewenste stand laten staan. Dat kan bij een plissé hor bijvoorbeeld wel. Ook is het mogelijk rolhorren ‘in de dag’ of wel ‘tussen het kozijn’ het te plaatsen. Dit gaat bij plissé vaak lastiger omdat deze in een geheel frame is verwerkt. De ervaring leert dat geplisseerd gaas een langere levensduur heeft. Dit komt puur door de spanning die op het gaas staat. Je kunt je voorstellen dat bij een rolhor met gespannen egaal gaas makkelijker zal scheuren/slijten dan bij geplisseerd gaas wat zichzelf opvouwt.

Rolhorren geschikt voor alle draaiende ramen en dakramen

Het kan zeker zomers super warm worden. Het is dan fijn om de boel te kunnen luchten en ventileren. De rolhor op maat bied hier een perfecte oplossing voor, zeker bij draaiend raam of dakraam. Rolhorren worden dan op het kozijn geplaatst rondom de doorkijk. De zijgeleiders waar het gaas aan bevestigd zijn zullen dan ook op de juiste plek blijven zitten. Ook bij stevige wind. Een rolhor is zeer geschikt voor dakraam of andere draairamen.

Bestand tegen alle vier seizoenen

Het gaas zit opgesloten in de geleiders, waarbij het gaas niet uit de geleider kan waaien bij hevige wind. Dit maken rolhorren ook uitermate geschikt voor buiten plaatsing. Dit zorgt er ook voor dat op den duur het gaas minder snel zal gaan ‘rafelen’. We zien dit bij minder kwaliteit rolhorren dat bij lang gebruik kunnen door de spanning van het gaas aan de zijkanten verslijt/kapot gaat. Wat betreft het type gaas is er keuze uit zwart of grijs gaas. Dit alles zorgt er voor dat je de rolhor alle vier seizoenen kan laten zitten.

Het sluiten van de rolhor raam op maat

Het sluiten van de rolhor gebeurd door middel van een schuifsluiting. Schuifjes aan beide uiteinden van de treklijst schuiven in een uitsparing onder in de zijgeleider. Het openen is weer mogelijk door de schuifjes naar binnen toe te bewegen, hierdoor beweegt de rolhor weer omhoog.

De rolhor op maat uitgevoerd in iedere RAL-kleur

Bij Handige Horren kunnen we de rolhor in iedere gewenste RAL kleur maken. Daarbij zijn er vijf standaard kleuren. Er wordt vaak gekozen om een rolhor op speciale kleur te maken door het een te laten worden met je huidige situatie. Een optie kan bijvoorbeeld zijn om de rolhor in exact dezelfde kleur te maken als je huidige dakraam kozijn. Daarmee creëer je eenheid en het valt het product mooi weg.

Moet ik mijn raam uitzetter vervangen?

Wanneer het raam naar buiten open draait, kan het zijn dat uw raam uitzetter naar binnen komt. Wanneer dit het geval is dient deze te worden vervangen voor een telescoop uitzetter. Deze zal niet in de weg zitten wanneer je het raam wil openen en de rolhor in gebruik wilt nemen.

Misschien vind je dit ook interessant

Vanaf 60,00
Al vanaf 75,00
Al vanaf 275,00
Al vanaf 220,00