-ll

Binnen 15 werkdagen in huis

-ll

Gegarandeerd kwaliteit horren

-ll

Altijd 2 jaar garantie

Hor dakraam

Ben je op zoek naar een hor of horren voor je (velux) dakraam op maat? Selecteer onderstaand één van onze horren. Er is voor elke situatie een passende oplossing.

Hor dakraam, welke past bij mij?

Een hor dakraam is prachtig, functioneel en brengt daglicht in huis. Dakramen zitten vaak in ruimtes waar het erg warm kan worden zoals op zolder. Het openzetten van het dakraam is daarbij belangrijk voor de ventilatie en frisse lucht. Dit brengt echter ook insecten en ongedierte met zich mee die vrij baan krijgen om in huis te komen. Om dit tegen te gaan kun je horren op maat voor je dakraam bestellen.

Voordelen van een hor dakraam

Een dakraam is prachtig en vaak aanwezig op een zolder. Hier kan het zeker zomers flink warm worden. Hierdoor wil je het graag ventileren en koele frisse lucht naar binnen halen. Met een hor dakraam haal je de frisse lucht naar binnen houd je alle ongewenste gasten zoals vliegen, muggen en zelfs muizen buiten!

RAL9010 Vaste raam hor plissé voor op dakraam
Hor voor dakraam badkamer

Hor voor dakraam in alle kleuren mogelijk

We kunnen alle dakraam horren in iedere gewenste RAL kleur fabriceren. Dat betekend dat je deze perfect kan aanpassen op je huidige kozijn en of je interieur. Hierdoor kan je het geheel op elkaar aansluiten wat zowel visueel als functioneel een toevoeging is aan je dakraam.

Dakraam hor van kwaliteit

Het assortiment dakraam horren zijn van hoogwaardige kwaliteit en moeten dan ook tientallen jaren mee kunnen gaan. De dakraam horren van Handige Horren onderscheiden zich op het materiaal gebruik. We maken gebruik van hoogwaardig aluminium en kwaliteitsgaas.

Meerdere opties voor dakraam horren

Er zijn een aantal opties die oplossing bieden met horren voor jouw dakraam. Horren die je eenmaal monteert en je ten alle tijden kan laten zitten zoals de vaste raam plissé hor of de rolhor. Of een ietwat goedkopere oplossing zoals de voorzethor. Middels onze instructievideo’s hebben we het zo makkelijk als mogelijk proberen te maken. Kom je er echt niet uit? Stuur ons wat foto’s van jouw dakraam en we helpen je persoonlijk!

Plissé horren voor dakraam

De meest verkochte horen voor dakramen is de vaste raamhor plissé. Deze wordt op het kozijn geplaatst middels boren, plakken of zelfs met magneten. Daarbij is deze hor voorzien van geplisseerd gaas ook wel harmonicagaas genoemd. Hierbij komt de spanning van de hor niet op het gaas te staan wat bijdraagt aan de levensduur van het product. We kunnen het product op iedere gewenste kleur en maatvoering maken. Klik op de volgende link om meer te weten te komen over de vaste raamhor plissé.

Half hor half verduistering voor dakraam

Handige Horren heeft ook een dakraam hor op maat in het assortiment die zowel gebruikt kan worden als hor maar ook als verduistering. Dit is de duo plisse hor. Dit systeem wordt veel gebruikt bij dakramen. Het grote voordeel is dat je zelf kan kiezen of je de hor gebruikt of de verduistering. Een ideaal product voor bijvoorbeeld op een slaapkamer. Bij gebruik van het normale horrengaas haal je alsnog al het daglicht naar binnen. Ook is het dus mogelijk de ruimte te verduisteren. Dit kun je zelf instellen met het ‘top down, bottom up’ principe. Er zijn verschillende type verduistering. Zo is er de keuze uit volledige, halve en enkele verduistering. Dit betekend eigenlijk de mate van lichtdoorlatendheid. Deze opties kun je zelf selecteren bij het bestellen van jouw hor dakraam.

Hor dakraam met magneetband

Een dakraam hor kan naast schroeven ook gemonteerd worden met een magneetband. Dit is enkel mogelijk bij de plissé dakraam horren. Hierbij wordt de hor voorzien van een magneetstrip + meegeleverde magneetband. De magneetband plak je na schoonmaken rondom het dakraam. Vervolgens kan de dakraam hor hierop worden geplaatst. Deze zal goed blijven zitten. Het voordeel van de magneten is dat je ten alle tijden simpel het product van het kozijn kan pakken. Om zo bijvoorbeeld nog makkelijker je kozijn schoon te maken.

Rolhor voor dakraam op maat

Een rolhor op maat is een prima oplossing voor jouw dakraam. Ook dit product wordt eenmaal gemonteerd en is te bedienen door hem op en neer te schuiven. In tegenstelling tot de vaste raam plissé wordt er bij een rolhor gebruik gemaakt van egaal gaas die zichzelf oprolt. Dit is gevoeliger dan geplisseerd gaas omdat hierbij de spanning op het gaas komt te staan.

Voorzet horren voor dakraam

De meest goedkope oplossing is een voorzethor. Deze plaats je simpelweg ook op het kozijn. Met schuifjes of scharnieren kan deze worden vastgezet. Net zo effectief tegen ongedierte maar minder praktisch in gebruik. Deze type horren voor dakramen is een prima instapmodel.

Verzekerd van een goede nachtrust

Slaap je bijvoorbeeld op zolder dan kan het pittig warm worden, zeker in de zomer. Dan wil je graag ventileren en afkoelen. Dat kan zeer goed met een dakraam maar je hebt minder zin in de zoemende muggen en of andere insecten die je nachtrust kunnen verstoren. Met een hor dakraam van Handige Horren haal je de frisse lucht naar binnen en kan je goed ventileren zonder de bijbehorende insecten. Hierdoor zul je niet meer gestoord worden door ongedierte voor/tijdens je slaap.

Veel gestelde vragen

Wordt een hor voor dakraam op maat gemaakt?

Zeker! Alle dakraam horren worden op de door jouw doorgegeven maatvoering op maat gemaakt. Deze wordt geproduceerd in de fabriek in Nederland. Zo past de hor altijd in jouw situatie. Daarbij kunnen we de hor op iedere gewenste kleur maken. Hierdoor is deze perfect samen te stellen op jou situatie.

Hoe kun je een dakraam hor plaatsen?

De Handige horren zijn zowel binnen als buiten te plaatsen. Dit is afhankelijk van jouw situatie. Deze zijn zowel te plakken als te boren. Of ook te voorzien van magneetband. Met onze duidelijke inmeet en montage instructies is het zelf plaatsen van een hor zeer eenvoudig.

Wat is de levertijd van de horren voor dakraam?

We versturen alle horren met tien werkdagen. Wanneer je hor op speciale RAL-kleur gespoten moet worden kan dit oplopen tot 15 werkdagen. We houden je op de hoogte van de levering middels een track and trace code. Hierbij kan je precies zien waar onze vervoerder rijdt.

Is er een verduisterende hor voor dakraam?

De duo plisse hor is perfect geschikt om ook een ruimte te verduisteren. Dit is een half hor half verduistering product. Hierin is de keuze voor half of volledig verduisterend in verschillende kleuren. Zo kun je de hor naar eigen smaak en functie samenstellen.

Welke hor is geschikt voor mijn dakraam?

Dit is een beetje afhankelijk van jouw situatie. Doorgaans zijn alle horren geschikt om op het kozijn te monteren aan de binnenzijde. Deze kun je zowel plakken als boren wat betreft montage. Kom je er zelf niet uit? Deel foto’s van je situatie met ons en wij kunnen je adviseren.

Kan ik een hor voor dakraam ook in de dag plaatsen?

Dit is mogelijk, echter moet je er goed op letten hoeveel ruimte er tussen het kozijn en het raam zit wanneer je het dakraam volledig opent.