Dubbele Originele plissé hordeur

Zeer lange levensduur
Geplisseerd gaas
Meerdere kleuren mogelijk
Level: Vergt wat aandacht
Tijd: 20 – 40 min

Al vanaf 550,00

Stel je product samen

Alles over de Dubbele Originele plissé hordeur

Dubbele plissé hordeur

Een dubbele plissé hordeur is ideaal product passend in vrijwel elke situatie! Zo kun je ten alle tijden je huis ventileren zonder dat er ongedierte je huis binnenkomt. Deze kun je zowel in de dag als op de dag monteren. Met onze Handige instructies is het inmeten en monteren van de hordeuren zo gepiept. Een enkele hordeur loopt tot een maximale breedte van 1900mm wanneer je een grotere breedte opening hebt kan je gebruik maken van een dubbele plissé hordeur. Deze komen dan naar elkaar toe en sluiten op elkaar af met een borstel of een magneet strip, afhankelijk van wat jij wilt. Met behulp van onze instructies is het inmeten en monteren zo gepiept.

 • Zeer lange levensduur
 • Gemakkelijk te monteren
 • Vaste prijs ongeacht maatvoering
 • Montage zonder schroeven of boren
 • Storm bestendig
 • Hoogwaardig aluminiumframe
 • Altijd op maat gemaakt
 1. Enkel geschikt voor ramen die naar binnen openen

Inmeetinstructies

Inmeten van hordeur ‘in de dag’Maten doorkijk

Stap 1: Meet de breedtemaat in het kozijn op meerdere plekken. Noteer de kleinste maat in millimeters, dit is de breedte maat.

Stap 2: Meet vervolgens de hoogte in het kozijn op meerdere plaatsen. Noteer de hoogste maat in millimeters, dit is de hoogte maat.

Stap 3: Om te controleren of er voldoende ruimte is om de hordeur in het kozijn te plaatsen, moet het kozijn minimaal 4cm diep zijn.

Stap 4: Is er sprake van een schuine drempel? Bestel dan een schuine ondergeleider mee, deze corrigeert de schuinte.

Let op: Plaatsen in een schuifpui? Houd er dan rekening mee dat er geen deurhendel in de weg zit. Deze kan namelijk te ver uitsteken naar binnen. Zorg er ook voor dat er een speling is van minimaal 4cm.

 

Inmeten van hordeur op de dag
Wanneer je de hordeur op de dag wilt plaatsen bepaal je de totale hoogte en de totale breedte in millimeters hoe groot de hordeur moet worden.

Montageinstructies

Het monteren van een hordeur is niet moeilijk. De hordeur bestaat uit een aantal onderdelen. Op de foto hieronder is te zien welke onderdelen:

Plissé hordeur onderdelen
 1. Ondergeleider
 2. Bovengeleider
 3. Plissé hordeur
 4. Vier montageclips
 5. Twee handgreepjes
 6. Montagehandleiding
 7. Twee hoeklijnen (wanneer je op de dag monteert)

Montage in de dag

Stap 1: De Plisséhordeur moet op een vlakke dorpel gemonteerd worden. (Breedte minimaal 4 cm).
Let op: Het kozijn en de dorpel moeten droog, stof- en vetvrij zijn.

Stap 2: Controleer of de boven en onderrail op de juiste manier zijn afgezaagd door ze in het kozijn te plaatsen. Een kleine speling is niet erg.

Stap 3: Plaats de meegeleverde eindkapjes optioneel over de uiteinden van de boven rail, verwijder de beschermlaag van het tape, plak de rail vast en druk deze goed boven in het kozijn.

Stap 4: Plaats de onderrail recht tegenover de bovenrail op de dorpel. Verwijder de beschermlaag van het tape, plak de rail vast en druk deze goed aan.

Stap 5: Plaats het gesloten gaaspakket. Zorg ervoor dat deze zich aan de andere kant bevindt dan de deurklink.

Stap 6: Verwijder de afdeklaag van de montageclips. Schuif de bevestigingings-zijde tegen het kozijn. Trek het gaaspakket voorzichtig weer los om optioneel de strips vast te schroeven. Klik het gaaspakket daarna weer vast en u kunt uw plisséhordeur gebruiken.

Montage op de dag
Wanneer je een plissé hordeur op de dag hebt besteld worden er een tweetal hoeklijnen meegeleverd. We adviseren de onderdelen in de volgende volgorde te plaatsen:

 1. Zaag de hoeklijnen op maat in de goede hoogte. Plak 1 hoeklijn vervolgens met dubbelzijdig tape kaarsrecht op het kozijn.
 2. Zaag de bovengeleider op maat. Deze kan je vervolgens tegen de eerder geplakte hoeklijn aan plaatsen.
 3. De tweede hoeklijn kun je nu ook plakken door deze tegen de bovengeleider te plaatsen.
 4. Nu kun je ook de ondergeleider op maat knippen en tussen de hoeklijnen plakken
 5. Zet de montageclips in de hordeur en verwijder de plakkertjes
 6. Nu kun je de hordeur op de ondergeleider en in de bovengeleider plaatsen. Hierna is de hordeur klaar voor gebruik!

Kom je er echt niet uit? Chat dan met een van onze experts.

Soort kozijn Houten kozijn, kunststof kozijn en aluminium kozijn
Kleuren In iedere gewenste RAL-kleur mogelijk.
Materiaal Profiel aluminium
Type gaas Grijs, zwart en pollengaas
Maximale hoogte 2200MM
Maximale breedte 1500MM
Productsoort Horren
Diepte De inzethor kan uitgevoerd worden in small (18mm), standaard (33mm) en extra diep (43mm)

Hoe snel worden de hordeuren geleverd?

We proberen de hordeuren binnen 10 werkdagen bij je thuis af te leveren. Als je een afwijkende RAL kleur hebt geselecteerd kan dit ook oplopen naar 15 werkdagen omdat deze speciaal gespoten moet worden.

Welk type gaas zit er in de originele plissé hordeur?

We maken gebruik van gewerveld zwart gaas. Deze kan zichzelf opvouwen en is bestand tegen alle seizoenen!

Kan ik een hordeur op maat bestellen?

Zeker! De hordeuren worden op maat bij je afgeleverd door onze eigen transportdienst.

Kan ik de hordeur ook monteren met schroeven?

Het is mogelijk om te monteren doormiddel van schroeven. Echter dient de bovengeleider nog wel voorgeboord te worden.

‘in de dag’ en ‘op de dag’ montage

De dubbele originele plissé hordeur kan je zowel ‘in de dag’ (tussen de kozijnen) als ‘op de dag’ (op/voor het kozijn) monteren. Wanneer je de plissé hordeur ‘op de dag’ wilt monteren ontvang je ook een ‘op de dag set’. Dit zijn een tweetal hoeklijnen. Deze plaats je aan de zijkanten op je kozijn. Vervolgens kun je de hordeur tegen de hoeklijn plaatsen. Bij een dubbele hordeur in tuindeuren is het soms niet mogelijk in dag te monteren. Bijvoorbeeld als er een middenbalk of sluitwerk in de weg zit.

Dubbele plissé hordeur laten plaatsen

Het is mogelijk onze montageservice in te schakelen om jouw plissé hordeur te laten plaatsen. Deze optie kun je aanvinken bij het bestelproces. Vervolgens wordt er contact met je opgenomen voor een montageafspraak, simpel toch? Onze experts hebben hier vaak niet langer dat 30 minuten voor nodig.

Schuine of vlakke onderdorpel?

De dubbele originele plissé hordeur loopt over een ondergeleider, standaard is deze vlak. Het kan soms zijn dat jouw kozijn aan de onderzijde een schuine onderdorpel heeft. Hiervoor hebben we een schuinde ondergeleider, hierdoor zal de hordeur perfect blijven lopen. Chat met een van onze experts als je er zelf niet uit komt.

Oud en scheef kozijn?

Heb je oude kozijnen en lopen deze niet meer helemaal recht? Dat hoeft zeker geen probleem te zijn! De Handige dubbele plissé hordeur is namelijk makkelijk te verstellen op deze wijze: \|/ . Dit doe je simpel door in de achterkant van de hordeur een schroefje ietwat losser te draaien, de hordeur in gewenste positie te zetten en vervolgens het schroefje weer vast te draaien.