Raamhorren

Ben je op zoek naar raamhorren voor elk kozijn? Selecteer eerst in welke situatie jij een raamhor wilt plaatsen. Er is voor elke situatie bijna altijd een goede oplossing!

Raamhorren collage

Ontdek de perfecte hor voor openslaande deuren – Kies uit ons assortiment en geniet van maatwerk oplossingen voor vlieg- en insectenwering. Eenvoudig te meten, bestellen en monteren!

Kozijn kiezen

Ontdek de sterren van ons assortiment

Vanaf 60,00
Al vanaf 75,00
Al vanaf 275,00
Al vanaf 220,00

Welke hor past bij welk kozijn?

Type
Dakraam
Draaikiepraam
Naar binnen draaiend raam
Naar buiten draaiend raam
Inzethor
Nee
Ja
Nee
Nee
Klemhor
Nee
Ja
Nee
Nee
Inzetplisséhor
Nee
Ja
Ja
Nee
Voorzethor
Ja
Nee
Ja, montage buitenkant
Ja, montage binnenkant
Rolhor
Ja
Nee
Ja, montage buitenkant
Ja, montage binnenkant
Plissé raamhor
Ja
Nee
Ja, montage buitenkant
Ja, montage binnenkant

Raamhorren, welk type raam heb jij?

Raamhor op maat of horren voor raam zijn er in vele soorten en maten. Horren zorgen ervoor dat je toch lekker je raam open kan zetten zonder dat er insecten, vuil etc de ruimte binnenkomt. Welk type raamhor op maat het beste bij jouw kozijn past is soms moeilijk te bepalen. Hier bij Handige Horren zullen we je helpen bij de selectie van jouw ideale raamhor. Kom je er hierna nog niet uit? Je ook online een afspraak maken en kijken we digitaal met je mee!

Verschillende soorten ramen, horren en kozijnen

Op ieder potje past een deksel ofwel in ieder raam past een hor. Bij Handige Horren selecteren we het raamhor aan de hand van het type kozijn/raam. Zo onderscheiden we het kozijn in: houten-, kunstof of aluminium kozijnen. En het soort raamhor voor dakraam, draaikiepraam, naar binnen draaiend raam of naar buiten draaiend raam. Alle raamhorren van Handige Horren kunnen op gewenste maat en kleur worden geproduceerd. Ook met verschillende type gaas.

Raamhor op maat

Elk raam en bijbehorend kozijn is uniek. Daarom is het van belang dat de hor perfect aansluit bij uw kozijn en raam. Alle producten in het assortiment van Handige Horren kunnen op iedere gewenste maat en kleur worden gemaakt. We begrijpen maar al te goed dat het lastig kan zijn het juiste op maat gemaakte hor te selecteren. Hierom hebben we inmeet en montage video’s gemaakt en kunnen we je persoonlijk helpen via mail, chat of FaceTime.

De voordelen van een raamhor

Ventilatie

Door horren te gebruiken kan je de ramen tegen elkaar open zetten. Dit zorgt voor frisse lucht en ventilatie in je huis of kantoorpand. Ook draagt het bij aan de gezondheid en verhelpt het ongewenste geurtjes in huis ;).

Houd ongedierte buitenshuis

Doordat het gaas voor het raam zit vliegen er geen vliegjes, muggen of andere insecten meer naar binnen. Hierdoor kan je met behulp van horren voor raam wel ventileren zonder alle andere ongenodigde insecten.

Helpt mensen met hooikoorts door pollengaas

Het is mogelijk raamhorren uit te voeren met pollengaas. Dit type gaas laat geen pollen door waardoor je minder last krijgt van hooikoorts.

Goede nachtrust

Doordat je de slaapkamer goed kan doorluchten krijg je voldoende frisse lucht in je kamer. Daarbij hoef je niet meer achter vervelende vliegen of muggen aan.

Raamhorren voor dakraam

Er zijn verschillende type producten passend voor jouw dakraam. Makkelijk te bevestigen door te boren of te plakken. Zelfs keuze in geplisseerd gaas of egaal gaas. We helpen je graag met het selecteren van de perfecte hor middels inmeet video’s, montage video’s en online hulp. Bekijk ons gehele assortiment dakraam raamhorren.

Raamhorren voor draaikiepraam

Voor draaikiepramen gebruikt men de inzethor of de klemhor. Afhankelijk van het soort materiaal van het kozijn. Bij houten kozijnen wordt doorgaans de klemhor gebruikt. Terwijl bij kunststof kozijnen gebruik gemaakt wordt van inzethorren. We helpen je graag bij de selectie van het juiste type hor met duidelijke instructies en zelfs online persoonlijke hulp. Bekijk het gehele assortiment horren voor draaikiepramen.

Magnetische raamhor op maat

Sommige type horren zoals de vaste raamplissé kun je uitvoeren met magnetisch staalband. Zeer geschikt wanneer je je kozijn niet wilt beschadigen door schroeven. Je plakt de staalbanden rondom je kozijn. Wanneer dit is gelukt kun je de hor als het ware tegen het kozijn plakken. Omdat het magnetisch is houd je ten alle tijde de mogelijkheid de hor ook te verwijderen.

Raamhorren voor een naar binnen draaiend raam

Bij raamwerken die naar binnen draaien moeten horren voor raam vaak aan de buitenkant van het raam geplaatst worden. De producten kunnen hierbij prima alle seizoenen blijven hangen en zijn zeer onderhoudsvriendelijk. We hebben het je geprobeerd zo makkelijk mogelijk te maken van inmeet tot montage instructies. Daarnaast kan je ons altijd bereiken zodat we je persoonlijk kunnen helpen.

Raamhorren voor een naar buiten draaiend raam

Bij ramen die naar buiten open draaien moet de hor vaak aan de binnenkant worden geplaatst. Dit op verschillende manieren met vaste horren, rolhorren en geplisseerde horren. Bekijk het gehele assortiment raamhorren voor naar buiten draaiende ramen.

Horren voor de ramen

Bij Handige Horren hebben we verschillende horren voor de ramen. Zo bieden we de oplossing voor elke situatie en kunnen we u ten aller tijden helpen.

Insectenhor raam

Onze horren zijn uitermate geschikt om te gebruiken als insectenhor raam. Zo kunnen ze gebruikt worden als vliegenhorren raam, en muggengaas raam. Hiermee voorkom je insecten in je huis wat natuurlijk geen pretje is.

Verschillende soorten horrengaas op een rij

Bij Handige Horren kennen we verschillende type gaas. Zo is er keuze uit geplisseerd, standaard egaal (zwart/grijs), aluminium en pollen gaas. Iedere hor voor raam gaas met haar eigen functie. Zo maak je je eigen raamhor op maat.

Geplisseerd gaas

Geplisseerd gaas wordt ook harmonica gaas genoemd. Dit komt de kartel vorm dat het gaas heeft. Het geheel heeft als functie dat het gaas zichzelf kan opvouwen. Hierdoor blijft het het gaas mooi, kan de hor ten alle tijden blijven zitten en worden bediend. Geplisseerd gaas heeft ten opzichte van de andere type gaas ook de langste levensduur omdat de spanning niet op het gaas staat waardoor deze niet zal scheuren of beschadigen.

Standaard egaal (zwart/grijs)

Standaard zijn de inzethor en klemhor uitgevoerd met egaal gaas (zwart of wit). De dichtheid van het gaas is dermate dat er geen insecten of ongedierte naar binnen kan komen en je uitzicht hierdoor niet wordt belemmerd. In tegenstelling tot pollengaas houdt het geen pollen tegen.

Pollengaas

Dit type gaas is ideaal voor mensen die last ervaren van hooikoorts. De dichtheid van pollengaas is net een tikje dichter dan de standaard gazen. Hierdoor komen de pollen niet in huis.

Petscreen gaas

Petscreen gaas is het meest sterke type gaas. Het is van dikker materiaal en is wel 7 keer sterker dan standaard gaas. De naam zegt het eigenlijk al, zeer geschikt in combinatie met huisdieren. Voor dit type gaas wordt doorgaans gekozen wanneer er bijvoorbeeld wel behoefte is naar ventilatie maar dat de huiskat of huisvogel niet de ruimte kan verlaten.

Waarom raamhorren kopen bij Handige Horren?

Handige Horren is een jong en ambitieus team die het bestellen van horren zo simpel als mogelijk wilt maken. Met de bijbehorende after service. We kunnen ons voorstellen dat het gaat om maatwerk en hier precisie bij komt kijken. Vragen die hierbij opspelen kunnen zijn: Doe ik het wel goed? Heb ik wel de goede maten? Past dit type raamhor op maat wel in mijn kozijn? Bij al deze vragen helpen we je al te graag. Middels onze instructie- en montage video’s en persoonlijke online hulp heb je binnen no-time raamhorren op maat in huis.

Veel gestelde vragen

Hoe snel worden de horren geleverd?

De producten worden op maat gemaakt en worden binnen tien/vijftien werkdagen naar je verstuurd. Dit is afhankelijk of de horren speciaal op kleur gemaakt moeten worden. Wanneer de producten klaar zijn voor verzending ontvang je ook een track and trace in je mail.

Waarom bestellen bij Handige Horren?

Bij Handige Horren helpen we je graag bij de keuze en bestelling van jouw producten. We zorgen er samen voor dat uw hor perfect gaat passen! Naast onze inmeet-, montage en onderhoud instructies kun je ook foto’s van jouw situatie met ons delen zodat we je ook op afstand persoonlijk kunnen adviseren.

Welke type hor past in mijn raam?

Bij ieder kozijn past een hor. Het hangt een beetje af welk type kozijn je hebt en of het raam naar binnen of naar buiten opengaat. Daarnaast heb je ook je eigen wensen en behoefte. Door de verschillende type horren kan de selectie soms lastig zijn. Met behulp van de keuze hulp proberen we je dit zo makkelijk mogelijk maken? Kom je er echt niet uit? Neem dan contact met ons op.

Wordt mijn raamhor op maat gemaakt?

Alle horren van Handige Horren worden op maat gemaakt. Ieder raam heeft zijn unieke maatvoering en kleur. Geheel naar eigen wens kan je de hor samenstellen op maatvoering, kleur en type gaas.

Hoe monteer ik horren voor mijn raam?

De manier om een hor voor/in je raam te plaatsen hangt van het type product. Horren geschikt voor draaikiepramen zoals de inzethor en klemhor kun je vanuit binnen zonder boren of schroeven in je kozijn plaatsen. Andere type raamhorren zoals de vaste raamplissé en rolhor moet op het kozijn worden geschroefd of geplakt. Voor alle producten hebben we hier inmeet en montage instructies van gemaakt. Kom je er echt niet uit? Neem dan contact met ons op.