-ll

Binnen 15 werkdagen in huis

-ll

Gegarandeerd kwaliteit horren

-ll

Altijd 2 jaar garantie

Horren voor aluminium kozijnen

Ben je op zoek naar horren voor een aluminium kozijn? Selecteer eerst in welke situatie jij een hor wilt plaatsen. Er is voor elke situatie bijna altijd een goede oplossing!

Speciaal voor houten draaikiepramen
Montage zonder schroeven of boren
Al vanaf 75,00

Horren voor aluminium kozijnen

Horren voor aluminium ramen en kozijnen zijn een zeer geweldige manier om insecten, ongedierte en zelfs pollen buitenshuis te houden en tegelijkertijd toch kunt genieten van de frisse bries in huis. De horren van Handige Horren zijn gemakkelijk in te meten en te installeren. Vaak zelfs zonder te boren of te schroeven en bieden een uitstekende barrière tegen ongedierte zonder dat je je ramen of deuren hoeft te sluiten.

Hordeur voor aluminium kozijnen op maat

Ook is het mogelijk een hordeur te plaatsen in je aluminium kozijn, schuifpui of (dubbele) draai deur. Hierin zijn verschillende mogelijkheden en kunnen we de hordeuren aanpassen op jouw kozijn. In zowel hoogte, breedte als kleur! Hierdoor kun je de hordeur perfect op je aluminium kozijnen aanpassen. Zo valt deze mooi weg en lijkt het een geheel.

Horren voor aluminium draaikiep ramen

De klemhor is ideaal geschikt voor de aluminium draaikiep ramen. Omdat een aluminium draaikiep raam naar binnen open gaat komt de hor aan de buiten de buitenkant van het raam te zitten. De klemhor kan hierin worden gemonteerd zonder te boren en te schroeven en klemt zich als het ware vast tussen het aluminium raam/kozijn. Zie hier een filmpje van de montage instructie van een klemhor in een aluminium kozijn. Let wel even op wanneer je raam een luchtrooster heeft die uitsteekt. In dit geval kan het soms zijn dat het plaatsen van een klemhor lastig is. Je kan altijd contact met ons opnemen om het zeker te weten.

Horren voor aluminium ramen

Er zijn verschillende horren die perfect aansluiten op jouw aluminium ramen. Welke hor het beste in jouw situatie past is afhankelijk of het raam naar buiten of binnen opengaat en welk type gaas je behoeft. Bij ramen die naar binnen opengaan komt de hor aan de buitenkant te zitten en andersom; als je raam naar buiten opengaat wordt de hor binnen geplaatst. Veel horren kun je plaatsen zonder te boren of schroeven ne kun je ten alle tijden verwijderen zoals de klemhor. Deze kun je super makkelijk in je raam klemmen zonder te boren te schroeven of te plakken.

Horren voor aluminium kozijnen

Horren voor aluminium kozijnen zijn in verschillende soorten, maten en kleuren. Zo kunnen we de horren in iedere gewenste kleur maken met verschillende opties gaas met ieder haar eigenschappen. Doorgaans wordt er gekozen om de horren in exact dezelfde kleur te maken als het aluminium kozijn. Zo valt de hor mooi weg en lijkt het een geheel.

Horren voor naar buitenslaande aluminium ramen

Wanneer je aluminium raam naar buiten openslaat komt de hor aan de binnenkant te zitten. Deze worden dan op het kozijn of wel op de dag geplaatst. Ondanks dat dit niet vaak voorkomt kan het zijn dat deze toch op deze wijze is geplaatst. Hiervoor kan je gebruik maken van de voorzethor, vaste raamhor plissé. Deze kunnen allen op de dag worden geplaatst bij naar buitenslaande aluminium ramen.

Horren voor aluminium ramen uitvoerbaar in verschillende type gaas

De horren bij handige horren kunnen we uitvoeren met verschillende type gaas. Met allen haar eigen functies. Standaard horren zijn uitgevoerd in zwart/grijs graas of geplisseerd gaas. Daarnaast is het ook mogelijk deze uit te voeren met pollengaas of petscreen gaas. Pollengaas houdt zoals in de naam zit pollen tegen. Zeer voordelig voor mensen met hooikoorts. Petscreen gaas daarentegen is een sterker in robuuster gaasmateriaal die zeven keer sterker is dan standaard gaas. Dit type gaas is zoals gezegd bestand tegen huisdieren zoals katten die mogelijk in het gaas kunnen gaan hangen.

Schoonmaken van horren voor aluminium kozijnen

Op den duur kan het voorkomen dat de horren stof, zand of ander vuiligheid hebben opgevangen in het gaas. Beter in het gaas dan in je huis denken we dan maar. Wanneer je deze wilt schoonmaken adviseren we dit te doen met een vochtige doek, liefst zonder sop omdat dit mogelijk het gaas zou kunnen aantasten. Wat ook goed werkt is een ontharingsroller die normaal gebruikt wordt bij het verwijderen van huisdierharen van bijvoorbeeld kleren. Deze kan je ook heel goed langs het horrengaas halen om de hor schoon te maken.

Voordelen van horren voor aluminium ramen en kozijnen

Er zijn veel voordelen aan het installeren van horren voor aluminium ramen en kozijnen. Hieronder hebben we enkele van de belangrijkste voordelen op een rijtje gezet:

Insectenbarrière: Horren voor aluminium ramen en kozijnen bieden een efficiënte barrière tegen insecten, zodat je kunt genieten van de frisse lucht zonder last te hebben van vliegen, muggen en andere ongedierte.

Ventilatie: Horren voor aluminium ramen en kozijnen zorgen voor voldoende ventilatie in jouw huis zonder dat je jouw ramen hoeft te sluiten. Dit is ideaal voor warme zomerdagen, omdat het helpt om de temperatuur binnenshuis comfortabel te houden.

Geen sluitproblemen: Horren voor aluminium ramen en kozijnen zijn gemakkelijk te openen en sluiten, zodat je ze altijd kunt gebruiken wanneer jij dat wilt. Dit is in tegenstelling tot traditionele ramen die kunnen vastzitten of moeilijk te sluiten zijn.

Onderhoudsarm: Horren voor aluminium ramen en kozijnen zijn onderhoudsarm en eenvoudig te reinigen. Dit maakt het gemakkelijk om ze in goede staat te houden.

Aesthetisch: Horren voor aluminium ramen en kozijnen zijn beschikbaar in verschillende stijlen en kleuren, waardoor ze perfect aansluiten bij de stijl van jouw huis en interieur. Dit maakt het een esthetisch aantrekkelijke keuze.

Veiligheid: Horren voor aluminium ramen en kozijnen zorgen voor extra veiligheid doordat ze een barrière vormen tegen indringers.

Horren voor aluminium ramen en kozijnen zijn een uitstekende keuze voor een efficiënte manier om insecten buiten te houden, terwijl tegelijkertijd kunt genieten van frisse lucht en natuur, gemakkelijk te installeren en onderhouden, biedt ventilatie, geen sluitproblemen, onderhoudsarm, esthetisch aantrekkelijk en extra veiligheid. Als je op zoek bent naar een efficiënte en praktische oplossing voor uw aluminium ramen en kozijnen, dan zijn horren een uitstekende oplossing.