Hordeur schuifpui

Vind de ideale hordeur voor je schuifpui – Ons aanbod biedt op maat gemaakte oplossingen om je huis vrij te houden van vliegen en insecten. Het is simpel: meet op, bestel en installeer met gemak!
Vind de ideale hordeur voor je schuifpui – Ons aanbod biedt op maat gemaakte oplossingen om je huis vrij te houden van vliegen en insecten. Het is simpel: meet op, bestel en installeer met gemak!
Hordeur schuifpui

Onze selectie aan hordeuren

Al vanaf 550,00
Al vanaf 275,00

Daarom onze hordeuren voor schuifpuien

Meten en monteren is zóóó makkelijk

Gemakkelijk zelf meten en monteren met onze instructies voor hordeuren voor schuifpuien.

Instructies voor het monteren en inmeten van horren

Wat raden wij je aan?

Plissé hordeur

Ontdek de Plissé hordeur

Als je opzoek bent naar een hordeur voor een schuifpui is de Plissé hordeur de beste optie. De Plissé hordeur kan aan de binnen- en buitenkant van een schuifpui geplaatst worden. Deze hordeur is te monteren door te schroeven. Wil je liever niet schroeven? Kies dan voor onze Powertape. Ook als je schuifpui aan de onderkant schuin afloopt is dit op te lossen. In dat geval wordt de Plissé hordeur geleverd met een schuine ondergeleider.
plisse hordeur schuifpui

Ontdek de Dubbele plissé hordeur

Soms is de oppervlakte van de schuifpui zo groot dat een dubbele plissé hordeur wellicht een betere keuze is. De Dubbele plissé hordeur is makkelijk te monteren en uit te voeren tot een breedte van 380cm! Ook als je last hebt van een schuine onderkant is de dubbele plissé hordeur goed te plaatsen in- of op het kozijn.
Dubbele plisse hordeur

''Super kwaliteit horren, heel makkelijk te plaatsen''

''Nog nooit eerder een hor online gekocht, waardoor ik niet wist welke ik moest kopen. Enorm goed geholpen door de klantenservice. Zelf ben ik niet handig, maar ondanks dat heel makkelijk de hor kunnen plaatsen.''

Deze klanten gingen je al voor

Kijk hoe het er bij onze klanten uitziet

Ontdek ons topmodel: de Plissé hordeur op maat, ideaal voor elke schuifpui. Deze hordeur kan aangepast worden aan verschillende maten en is verkrijgbaar in vijf standaard kleuren, met de mogelijkheid om elke gewenste RAL-kleur te kiezen. Laat je verleiden door de prachtige voorbeelden van deze hordeuren en ontdek zelf de elegantie en functionaliteit van onze Plissé hordeuren hier.

Het begint allemaal bij meten.

We hebben alvast de meest gebruikelijke instructies voor een schuifpui voor je op een rijtje gezet. Dankzij onze duidelijke meetinstructies wordt het meten en plaatsen van een hordeur een eenvoudige klus.

Veelgestelde vragen

Bij schuifpuien kan de deurklink soms een obstakel vormen bij het plaatsen van een hordeur, vooral als de klink te ver uitsteekt. In zo’n geval kan de hordeur wel in het kozijn passen, maar kan deze niet vrij bewegen langs de klink. Gelukkig is dit makkelijk op te lossen door de afstand te meten van de uitstekende klink tot aan het kozijn. Onze hordeuren zijn 38 mm dik, dus als je minstens 4 cm ruimte hebt, zou het moeten passen. Is er minder ruimte? Dan kun je overwegen om een plattere klink te installeren op je schuifpui, of je kunt ervoor kiezen om de hordeur op het kozijn te plaatsen. De keuze is aan jou, en wij staan klaar om je te helpen de beste oplossing te vinden voor jouw situatie.
Geen zorgen als de onderkant van je schuifpui niet helemaal vlak is. Met onze plissé hordeuren komt alles goed! We bieden een handige oplossing met onze schuine ondergeleiders. Als je bij het samenstellen van je hordeur kiest voor deze speciale ondergeleider, kun je deze simpelweg gebruiken in plaats van de standaard vlakke geleider. De schuine ondergeleider maakt alles mooi vlak, zodat de ketting soepel heen en weer kan bewegen. Zo is een schuine onderkant geen probleem meer en past je hordeur altijd perfect.
De hordeuren in ons assortiment zijn robuust en ontworpen om de alledaagse dynamiek van een druk gezin te weerstaan, inclusief de energie van spelende kinderen en huisdieren. Gebruiksgemak staat voorop; mochten ze onverhoopt uit hun geleiding komen, zijn ze snel en eenvoudig weer op hun plek te zetten. Voorzichtigheid is echter geboden om ervoor te zorgen dat je hordeur er netjes uit blijft zien en een lange levensduur heeft.
Zeker, onze hordeuren zijn ontworpen om bestand te zijn tegen verschillende weersomstandigheden, inclusief hevige stormen. Ze kunnen uitstekend aan de buitenzijde van een deurkozijn gemonteerd worden wanneer je deur naar binnen draait. We raden aan om de hordeur in de daarvoor bestemde cassette te schuiven als je hem niet gebruikt. Dit helpt om het gaas vrij te houden van vuil en bladeren die de wind mee kan voeren, zodat je hordeur mooi schoon blijft.

Hordeur voor schuifpui, welke past bij mij?

De originele plissé hordeur schuif is uitermate geschikt voor in een schuifpui. Zeker met het mooie weer is het heerlijk om de schuifpui open te doen en de buitenlucht naar binnen te laten zonder de bijbehorende insecten en vuiligheid. Bij Handige Horren is het inmeten en monteren van de schuifhordeur een eitje. Door middel van de inmeet en montage instructies is het zeer makkelijk een hordeur te bestellen en zelf te plaatsen.

Hordeur voor schuifpui

Voor een schuifpui is de plissé hordeur perfect geschikt om in de dag te monteren. Dit betekent tussen de kozijnen. Dat betekent dat de hordeur ‘buiten’ staat. Dat is geen probleem omdat de hordeur bestand is tegen alle vier seizoenen!

Hor schuifpui

Een plissé hordeur is uitermate goed te gebruiken voor in een schuifpui. Afhankelijk wat voor een type schuifpui je hebt kan deze altijd in de dag worden geplaatst. Als het bewegende deel binnen langs beweegt wordt de hordeur ‘buiten’ tussen de kozijn geplaatst. En omgekeerd; wanneer het bewegende deel buitenlangs beweegt wordt de hordeur aan de binnenkant gemaakt.

Plissé schuif hordeur voor schuifpui

Een populaire optie voor een schuifpui is de originele plissé schuif hordeur. Deze schuifhordeur heeft een harmonica-effect waardoor de hordeur bijna onzichtbaar is wanneer hij niet in gebruik is. Het plissé gaas wordt opgevouwen wanneer de hordeur wordt geopend en uitgevouwen wanneer hij gesloten wordt. Hierdoor is er geen drempel nodig en kan de hordeur ook gemakkelijk worden geïnstalleerd op schuifdeuren met een lagere drempel. In een schuifpui wordt de aluminium schuifhordeur plissé tussen de kozijnen ofwel in de dag geplaatst.

Plissé hordeur in elke kleur mogelijk

De originele plissé hordeur zijn in iedere RAL-kleur te produceren. Hierdoor is het mooi door exact dezelfde kleur als het bestaande kozijn te kiezen zodat de hordeur het minst opvalt. Een veelgebruikte kleur is RAL9010 of RAL7016(antraciet grijs).

Inmeten van een plissé hordeur in een schuifpui

Het inmeten van een hordeur in de schuifpui is simpel. Echter zijn er een paar dingen waar je op moet letten/meten. Deze instructies zijn ook te zien in de inmeet- en montage video’s.

Totale hoogte + breedte maat

Bij de hordeur vrijwel altijd in de dag geplaatst. Hierin meet je de totale hoogte en de breedte maat tussen de kozijnen.

De schuifpui deur hendel

Bij sommige schuifpui deuren kan het handvat ver uitsteken zodat deze in de weg zit voor de hordeur. Om de hordeur te monteren tegen het kozijn is er 4,5 cm nodig. Houd hier dus rekening mee. Het is mogelijk de deurhendel te vervangen voor platte deurhendels.

Onderdorpel, schuin of vlak?

Het is zaak even te checken waar de hordeur overheen loopt (de onderdorpel). Wanneer deze schuin afloopt hebben we een schuine ondergeleider nodig.

Hordeur voor schuifpui

Een hordeur schuif voor in de schuifpui is fijn omdat je de schuifpui ongestoord open kan zetten zonder dat er ongedierte naar binnenkomt. Zo haal je de frisse lucht naar binnen en kun je goed ventileren. De Handige plissé hordeur is perfect geschikt voor in jouw schuifpui. Zo is het zelfs mogelijk de schuifpui hor in iedere RAL-kleur te maken. Zo kun je deze perfect laten aansluiten op de kleur van jouw schuifpui.

Hor voor schuifpui

Schuifpuien zijn erg functioneel, laten veel licht door en je kan deze mooi openzetten met bijvoorbeeld goed weer. Het is daarom erg fijn als de bijbehorende vliegen en muggen buitenhuis blijven. Een plissé hor voor schuifpui van Handige Horren is hier perfect geschikt voor. Middels de instructies heb je binnen een mum van tijd je hor ingemeten en besteld. Ook de montage van een hordeur in een schuifpui is heel goed zelf te regelen met behulp van onze handige instructies.

Hoe meet je een schuifhordeur?

Om ervoor te zorgen dat je schuifhordeur goed past, is het belangrijk om de juiste afmetingen te hebben. Eerst is het handig te bepalen hoe je de hordeur wilt plaatsen. In de dag of op de dag. Of wel tussen de kozijn of op het kozijn. Wanneer je de hordeur in de dag wilt plaatsen meet je de hoogte en breedte maat in millimeters in de deuropening. Als je de hordeur op de dag wilt plaatsen meet je simpelweg hoe breed en hoe hoog dat je wilt dat de hordeur wordt.

Dubbele hordeur voor schuifpui

Wanneer de opening van je schuifpui breder is dan 1900 millimeter kan je gebruik maken van een dubbele hordeur in de schuifpui. In dit geval plaats je aan beide kanten in de dag een hordeur die je vervolgens naar elkaar toe trekt en volledig afsluit middels de borstels of de magneetstrip. Op de foto is een voorbeeld te zien van een dubbele hordeur voor schuifpui.

Hordeur schuifpui
Plissé hordeur voor schuifpui

Hor in schuifpui voor alle type kozijnen

De plissé hordeur van Handige Horren past vrijwel in alle type schuifpui kozijnen. Zowel voor in kunststof schuifpui als in houten- of aluminium schuifpui. Doordat de hor in de schuifpui geplakt kan worden hou je de kozijnen intact en hoef je deze niet te beschadigen. Uiteraard is het ook mogelijk deze gewoon vast te schroeven.

Hoe installeer ik een schuif hordeur?

De installatie van een schuifhordeur is relatief eenvoudig. Het is belangrijk om de instructies van te volgen en ervoor te zorgen dat de hordeur goed is uitgelijnd en stevig vastzit. Bij een plissé schuif hordeur kan het nodig zijn om de bovengeleider en ondergeleider even op maat te zagen.

Montage originele plissé hordeur d.m.v. plakken

Het monteren van een hordeur in een schuifpui is snel gepiept. We hebben dit uitgetypt in een simpel stappenplan. Deze is ook te zien in de inmeet- en montage video’s.

  1. Zaag de bovengeleider op maat zodat die perfect tussen de kozijnen van de schuifpui past. Ditzelfde doe je met de ondergeleider.
  2. Maak het kozijn waar de bovengeleider, de ondergeleider en de kant waar de deur wordt geplaatst goed schoon.
  3. Plak de bovengeleider en de ondergeleider op het kozijn en druk deze goed aan.
  4. Klik de montageclips vast achterin de hordeur, verwijder de plakkertjes en zet de hordeur deze in de bovengeleider en op de ondergeleider.
  5. Duw de hordeur goed tegen het kozijn aan zodat alle montageclips tegen het kozijn plakken.

Montage originele plissé hordeur in d.m.v. schroeven

Het monteren van een hordeur in een schuifpui is snel gepiept. We hebben dit uitgetypt in een simpel stappenplan. Deze is ook te zien in de inmeet- en montage video’s.

  1. Zaag de bovengeleider op maat zodat die perfect tussen de kozijnen van de schuifpui past. Ditzelfde doe je met de ondergeleider.
  2. Wanneer de bovengeleider op maat is kan je deze vastschroeven aan de bovenkant van het kozijn.
  3. De ondergeleider wordt altijd geplakt. Zorg dat de onderdorpel goed schoon is alvorens je de ondergeleider plakt.
  4. Klik de montageclips vast achterin de hordeur, verwijder de plakkertjes en zet de hordeur deze in de bovengeleider en op de ondergeleider. Duw vervolgens de hordeur goed tegen het kozijn aan zodat alle montageclips tegen het kozijn plakken.
  5. Geef de hordeur aan de onderkant een goeie ruk zodat de hordeur los komt van de muur en de montage clips blijven zitten. Ter stevigheid kun je de montageclips nog vastschroeven.

Schuifpui hor, let op de deurhendels

Wanneer je een hor in een schuifpui wilt plaatsen is het goed om even te kijken of de deurhendel niet in de weg zit. Bij een schuifpui zien we in de praktijk zowel platte hendels als uitstekende hendels. Wanneer je de horder in de dag in de schuifpui wilt plaatsen kan deze deurhendel in de weg zitten. Deze zijn vaak simpel te vervangen bij kozijnen leveranciers. Bekijk ook onze handige instructies bij het inmeten van een hordeur in een schuifpui.

Onderhoud van een plissé schuifhordeur

Een plissé schuif hordeur vereist weinig onderhoud. Toch kan het zijn dat op den duur stofjes en andere vuiligheidjes in je hor kan komen te zitten. Als je deze wil schoonmaken adviseren we dit te doen met een vochtige doek liever zonder sop. Je kan het horrengaas zo prima afnemen.

Alternatieven voor een schuifhordeur

Als een schuifhordeur niet bij je past, zijn er alternatieven beschikbaar, zoals scharnierende hordeuren en vaste hordeuren. Het is belangrijk om te kiezen welke hordeur het beste past bij jouw deuropening en behoeften.

Onderdelen schuifhordeur

We hebben alle onderdelen huis voor het repareren of vervangen van onderdelen voor je plisse schuifhordeur. Denk aan montage clips hordeur, losse schakels, handgrepen en onder geleiders. Weet je niet zeker welk onderdeel je nodig hebt voor je schuifdeur? Neem dan contact met ons op. Onze experts staan voor je klaar om je schuifhordeur te maken.

Veelgestelde vragen

Welke hordeur voor schuifpui?

De originele plissé hordeur van handige horren is uitermate geschikt voor een montage in een schuifpui.

Wat kost een hordeur voor een schuifpui?

De prijs van een originele plissé hordeur loopt vanaf 200 euro maar is zeer afhankelijk van de maatvoering. Hoe hoger en breder de hordeur hoe hoger de prijs.

Hoe meet je een hordeur in voor schuifpui?

Dit doe je simpel door de hoogte en de breedte te meten tussen de kozijnen. Voor alle instructies kan je het beste onze inmeet- en montage video’s raadplegen.

Wat is de levertijd van mijn hordeur?

De levertijd van de hordeuren ligt ongeveer op 10/15 werkdagen. Dit is afhankelijk of de hordeur op speciale kleur gespoten moet worden. Je ontvang van ons een track and trace code wanneer de hordeur klaar is voor verzending.

Is een plissé hordeur weer bestendig?

Ja! De hordeuren van Handige Horren kun je alle vier seizoenen buiten laten hangen.

Komt de hordeur aan de binnenkant of buitenkant van de schuifpui?

Wanneer het bewegende deel van de schuifpui binnenlands open schuift, wordt de hordeur aan de buitenkant geplaatst. Dit komt het meeste voor. Wanneer dit andersom is vice versa. Let echter wel of de handgrepen uitsteken.