Inzethor

Vanaf 60,00

Hulp nodig of een andere vraag? Chat met onze horrenexperts.

personeel handige horren

Alles over de Inzethor

Plus- en minpunten
 • Zeer lange levensduur
 • Geschikt voor houten en kunststof kozijnen
 • Direct te plaatsen zonder gereedschap
 • 13 standaard kleuren
 • Wordt kant-en-klaar geleverd
 • Gemakkelijk te monteren
 • Helemaal personaliseerbaar
 • Montage zonder schroeven of boren
 • Storm bestendig
 • Hoogwaardig aluminiumframe
 • Altijd op maat gemaakt
 1. Enkel geschikt voor ramen die naar binnen openen
 2. Niet geschikt voor aluminium kozijnen

De Inzethor is geschikt voor draaikiepramen en is met name ideaal voor kunststof en houten kozijnen. De montage van de Inzethor is eenvoudig en vereist geen schroeven of boren. De hor wordt op zijn plaats gehouden door kunststof veren, wat voorkomt dat het kozijn beschadigd raakt en de hor uit het kozijn valt.

De Inzethor is ontworpen om gedurende alle vier seizoenen in het kozijn te blijven zitten. Als je echter besluit de hor te verwijderen, bijvoorbeeld wanneer de glazenwasser langskomt, dan is dit zeer eenvoudig te doen. Dankzij het speciale ontwerp voor draaikiepramen en het gebruik van een dun aluminium profiel, zal het raam moeiteloos kunnen sluiten.

Als de Inzethor om welke reden dan ook niet past vanwege een meetfout, bieden we een korting van 25 euro aan op de aanschaf van een nieuwe Inzethor.

In verstek gezaagde hoeken bij aluminium bieden een naadloze afwerking, verbeterde duurzaamheid en verminderen kans op problemen zoals lekkage.

De kunststof veer van onze Inzethor zorgt voor een stevige verankering in het kozijn, zelfs bij sterke windvlagen. Bovendien beschermt de kunststof veer het kozijn tegen beschadiging door het aluminium.

Onze Inzethor is beschikbaar in dertien standaardkleuren en kan optioneel in een RAL-kleur naar keuze worden besteld. We gebruiken poedercoating voor duurzame en kleurvaste afwerking.

Soort kozijn Houten kozijn, kunststof kozijn en aluminium kozijn
Kleuren In iedere gewenste RAL-kleur mogelijk.
Materiaal Profiel aluminium
Type gaas Grijs, zwart, pollengaas en pet-screengaas
Maximale hoogte 2200MM
Maximale breedte 1500MM
Productsoort Raamhorren
Diepte De inzethor kan uitgevoerd worden in small (18mm), standaard (33mm) en extra diep (43mm)
Tussenstijl Vanaf 1500MM hoogte

Hoe snel wordt de inzethor geleverd?

De Inzethor wordt binnen 15 werkdagen geleverd. Als je een hor hebt besteld in een afwijkende RAL-kleur, kan de levertijd maximaal 10 extra werkdagen bedragen voordat je de Inzethor in huis hebt. Om tijd te besparen, wordt de Inzethor rechtstreeks vanuit de fabriek geleverd door onze logistieke partner. De dag voordat de producten naar jouw huis worden verzonden, ontvang je van ons een e-mail met trackinginformatie. Met deze trackinginformatie kun je zelfs de chauffeur in realtime volgen.

Wat houdt het diepteprofiel in?

Het diepteprofiel van een Inzethor verwijst naar de afstand tussen het frame van de hor en het raam of het kozijn waarin de hor wordt geplaatst. Het bepaalt hoe ver de hor zich van het raam of het kozijn verwijdert. Het kiezen van het juiste diepteprofiel is belangrijk om ervoor te zorgen dat de hor goed past en het raam of kozijn nog steeds soepel kan worden geopend en gesloten zonder belemmeringen. In sommige gevallen kan bijvoorbeeld een raam een luchtrooster hebben dat uitsteekt wanneer het raam gesloten is, en in dat geval is het belangrijk om een diepteprofiel te kiezen dat deze afstand kan overbruggen zonder problemen te veroorzaken bij het sluiten van het raam. Het juiste diepteprofiel hangt dus af van de specifieke situatie en het type raam of kozijn waarin de Inzethor wordt geplaatst.

Welk diepteprofiel heb ik nodig?

Voor de Inzethor zijn verschillende diepteprofielen beschikbaar. Als je een aflekdorpel of een luchtrooster aan je kozijn hebt, is het raadzaam om het grootste diepteprofiel te kiezen. Het is een goed idee om eerst te meten hoe ver het luchtrooster of de aflekdorpel uitsteekt. Met het grootste diepteprofiel heb je 31 mm ruimte vanaf het raam tot het gaas. Als je luchtrooster of aflekdorpel bijvoorbeeld 25 mm uitsteekt, zou dit goed moeten passen.

Welk diepteprofiel heb ik nodig als er een sierlijst of verdikking op mijn raam zit?

Een sierlijst of verdikking op het kozijn, ook wel bekend als een verjongd kozijn, kan invloed hebben op de keuze van het diepteprofiel. Om dit te bepalen, meet je hoe ver de verdikking uitsteekt. Meestal voldoet een standaard diepteprofiel. Met dit standaard diepteprofiel heb je een ruimte van 21 mm vanaf het raam tot aan het gaas. Als de verdikking bijvoorbeeld 1 cm uitsteekt, zou dit zeker moeten passen.

Is er voldoende ruimte tussen het raam en het kozijn om een Inzethor te plaatsen?

Absoluut, onze inzethor is voorzien van een flens die uiterst dun is, slechts 0,8 mm dik. Hierdoor blijft er voldoende ruimte over tussen het raam en het kozijn, waardoor het raam nog gemakkelijk te sluiten is zonder problemen. In sommige gevallen kunnen kozijnen echter te strak zijn afgesteld, waardoor het sluiten van het raam wat moeilijker kan zijn. Gelukkig is dit probleem eenvoudig op te lossen door de nokken af te stellen.

Wordt er bij Handige Horren Poll-Tex gaas gebruikt als pollengaas?

Bij Handige Horren maken we gebruik van Poll-Tex, een hoogwaardig pollengaas. Dit gaas is speciaal ontworpen om stuifmeel en pollen effectief buiten te houden, waarbij het bijvoorbeeld gras- en berkenpollen tot 100% blokkeert. Bovendien biedt het pollengaas van Handige Horren bescherming tegen de brandhaartjes van de eikenprocessierups. Ondanks zijn krachtige prestaties behoudt het gaas een uitstekende luchtdoorlaatbaarheid. Dankzij de elektrostatische coating kan het materiaal bijna 100% van alle pollen tegenhouden. Dit materiaal is uitvoerig getest door het Charité-ziekenhuis in Berlijn en is ook ECARF-gecertificeerd. Poll-Tex is gemakkelijk te reinigen met een stofzuiger of door simpelweg af te spoelen met water. Het materiaal is zeer duurzaam en behoudt zijn effectiviteit en kleur, zelfs na vele jaren, mits de onderhouds- en gebruiksinstructies worden opgevolgd.

Hoe moet je de hoogte meten voor een houten kozijn?

Meet de hoogte voor een houten kozijn vanaf de bovenkant van de aluminiumlijst tot aan de bovenkant van het houten kozijn, dit noemen we ook wel de kleinste doorkijkmaat. We raden aan om de meetinstructie te raadplegen.

Moet ik in de winter mijn Inzethor weghalen?

De Inzethor is weer- en stormbestendig. Je kan de Inzethor alle vier de seizoenen laten zitten zonder je druk te maken of deze kapot zal gaan. Je hoeft de hor dan ook niet per se te verwijderen tijdens winterdagen. Mocht je de hor toch willen opbergen dan adviseren we dit te doen op een droge plek.

In welke kleuren wordt de Inzethor geproduceerd?

We kunnen de Inzethor in elke gewenste RAL-kleur maken. Dit geldt voor het frame van de hor. Vaak wordt ervoor gekozen om de hor in exact dezelfde kleur als het kozijn te laten maken, zodat het een geheel lijkt. We bieden dertien standaard kleuren aan. Als de hor in een speciale kleur moet worden gemaakt, krijgt de Inzethor een poedercoating.

Is een inzethor geschikt voor een draaikiepraam?

De Inzethor is speciaal ontworpen voor draaikiepramen. Je kunt deze zowel in kunststof als houten kozijnen installeren zonder te hoeven boren, schroeven of plakken. Deze hor kan altijd van binnenuit worden geplaatst. Als je een aluminium kozijn hebt, is de Klemhor een betere optie.

Welk type gaas heeft de inzethor?

De Inzethor is verkrijgbaar in drie verschillende soorten gaas. Standaard kun je kiezen uit zwart of grijs gaas, wat de beste doorzichtigheid biedt. Je kunt er ook voor kiezen om deze uit te rusten met Poll-Tex pollengaas, waarbij het gaas een grotere dichtheid heeft om ook pollen tegen te houden. Dit is bijzonder handig als je last hebt van hooikoorts. Ten slotte is het mogelijk om de Inzethor te voorzien van petscreen, een dikkere gaassoort die wel 7 keer sterker is dan standaard gaas, met als voornaamste doel om huisdieren binnen te houden.

Wat is een inzethor?

Een Inzethor is een type hor die wordt gebruikt voor naar binnen draaiende ramen en draaikiepramen. Altijd vanuit binnen te monteren zonder boren of schroeven. Met de veren is deze makkelijk tussen de kozijnen te klemmen waardoor deze nooit naar buiten zal vallen en goed op de plek blijft zitten. Daarnaast uitvoerbaar met grijs-, zwart-, pollengaas en petscreen gaas. Het frame gemaakt van hoogwaardig aluminium die we in elke gewenste RAL-kleur kunnen maken.

Ik heb een houten kozijn, welke kozijnrand heb ik?

Je hebt een houten kozijn en je ziet nu de aluminium kozijnrand aan de onderkant van je houten kozijn. Wat moet je nu doen? Binnen de bestelmodule moet je aangeven of deze aluminium rand achter of voor de verticale kozijnstijlen loopt. Hoe kom je daarachter? Het is eigenlijk heel eenvoudig. Als de aluminium rand achter de verticale kozijnstijlen loopt, kies dan ‘achter de kozijnstijlen’. Als de aluminium rand tussen de kozijnstijlen loopt, kies dan ‘tussen de kozijnstijlen’. Hoe ziet dit eruit? In onze instructie voor het inmeten van een Inzethor voor een houten kozijn vind je hierover meer informatie.

Hoe kan ik de Inzethor het beste schoonmaken?

Het onderhoud van onze Inzethorren is buitengewoon eenvoudig. De Inzethorren van Handige Horren zijn vervaardigd uit duurzaam en weerbestendig materiaal, waardoor ze vrijwel geen onderhoud vereisen. Het gaas kan gemakkelijk worden gereinigd met een vochtige, zachte borstel of doek. Wij adviseren echter om geen agressieve middelen zoals bleekmiddel, bijtende schoonmaakproducten of oplosmiddelen te gebruiken.

Kan ik een Inzethor plaatsen in een aluminium kozijn?

Voor een aluminium kozijn is een Klemhor de meest geschikte keuze. Bij gebruik van een Inzethor bestaat er een aanzienlijke kans dat het kozijn niet meer goed sluit. Een Klemhor is speciaal ontworpen voor aluminium kozijnen, waardoor dit probleem wordt voorkomen

De handige Inzethor op maat is perfect voor draaikiepramen en naar binnen draaiende ramen. Het product is zo te plaatsen in een draaikiepraam. Ideaal om ongedierte buitenshuis te houden en frisse lucht naar binnen. De Inzethor van Handige Horren is eenvoudig te monteren zonder te schroeven of te boren. Het product wordt kant-en-klaar geleverd is wordt goed op zijn plaats gehouden doormiddel van de veren die op de Inzethor bevestigd zitten. Door deze veren wordt het product in het kozijn geklemd als het ware. Het frame van de Inzethor is gemaakt van hoogwaardig aluminium en is roestvrij aluminium. Het product is goed geschikt voor alle weersomstandigheden. Zelfs een storm is geen partij voor de Inzethor. Het raam kan gemakkelijk geopend en gesloten geworden. Het plaatsen van de Inzethor in je kozijn is gemakkelijk. Het verwijderen stelt ook niets voor. Wanneer bijvoorbeeld de glazenwasser komt kan je de horren makkelijk eruit halen. Het kost nog geen minuut.

Inzethor op maat

Bij Handige Horren weet je zeker dat het product past. Ieder kozijn is uniek en heeft andere maten. Deze maten vul je gemakkelijk in binnen onze configurator en zo stel je jouw ideale Inzethor samen. Alles wordt op maat gemaakt in Nederland in onze fabriek. Dit doen we natuurlijk met uiterste zorg! Door gebruik te maken van onze inmeet- en montage instructies maken wij iedereen Handig met Horren. Als ondersteuning hierop hebben wij duidelijke video’s die hier een goede aanvulling op geven.

Zo kunnen we al onze horren in elke gewenste kleur maken waaronder de Inzethor. Kies zelf de kleuren van het frame en welk gaas het beste is voor jouw situatie. Zo kan je de Inzethor naar eigen wens aanpassen. Kom je er echt niet uit met inmeten? Dan kan je ook met ons chatten en foto’s sturen van je kozijn. Zo kunnen we je makkelijk en snel op afstand helpen en weet je zeker dat het past. Alle horren worden op maat gemaakt.

Alle RAL kleuren mogelijk

Ieder product binnen het Handige Horren assortiment kunnen we in iedere gewenste RAL-kleur maken. Er zijn 13 standaard kleuren die worden gehanteerd dus hier moet vast wel wat bijzitten! Mocht je toch voor een afwijkende kleur willen gaan is dit geen probleem! Veel gebruikte RAL kleuren zijn 7016 (antraciet-grijs), 9010, 9001 en 9016 en 9005 (zwart). Voor het aanzicht is het vaak gewenst de hor op exact dezelfde kleur te maken als het kozijn. Hierdoor valt de hor mooi weg en oogt het stijlvol.

Inzethor monteren in draaikiepraam

Het is heel makkelijk om de Inzethor in een kunststof kantel-kiepraam oftewel een draaikiepraam kozijn te monteren. Wanneer je het raam volledig opent is het makkelijk eerst de onderkant van de hor met beide hoeken goed in het kozijn te zetten. Hierna kun je de bovenkant van de hor op maat zo in het kozijn klikken. Hierover hebben we ook een montagevideo van de Inzethor in een draaikiepraam.

Type gaas

Er zijn meerdere mogelijkheden wat betreft het type gaas. Wat betreft de Inzethor is er keuze uit hoogwaardige grijs of zwart gaas. Heb je last van hooikoorts? Het is mogelijk de hor uit te voeren met pollengaas. De dichtheid van het gaas is dan nog hoger wat dus ook pollen tegenhoud. Als laatste is de hor ook uit te voeren met petscreen. Petscreen gaas is 7x steviger dan de andere type gaas en zoals de naam al verraad, uitermate geschikt wanneer je huisdieren hebt.

Verschillende dieptes

De Inzethor is in verschillende dieptes uitvoerbaar. Hoe groter de diepte, hoe verder de hor van het raam af komt te staan. Sommige ramen hebben bovenin bijvoorbeeld een luchtrooster die 20 mm uitsteekt wanneer je het raam sluit. Hierbij gebruik je de grootste diepte zodat de hor die afstand kan overbruggen. Ook kan een draaikiepraam een waterafloop hebben die iets uitsteekt. Ook dan kan je altijd kiezen voor de grootste diepte.

Omruilservice

Een meetfoutje is snel gemaakt. Dit kan natuurlijk gebeuren. Om je pijn iets te verzachten bieden we de optie om je 25 euro korting te geven op een nieuwe Inzethor. De foute Inzethor wordt dan door ons opgehaald bij het leveren van een nieuwe Inzethor, dat is de enige voorwaarde.

Tussenstijl

Wanneer de breedte en of de hoogte groter is dan 1500 mm wordt de Inzethor op maat met tussenstijl geproduceerd. Dit is om de stevigheid van de gaas en het frame te waarborgen. Ook wanneer het gaas wind vangt kan de tussenstijl hierbij ondersteunen.

Inzethor voor kunststof kozijn

De Inzethor van Handige Horren is dè perfecte oplossing voor een kunststof kozijn. Het product is speciaal aangepast voor deze kozijnen en is eigenlijk de beste hor die je in dit kozijn kan plaatsen. Door de profielen van de Inzethor sluit deze perfect af in een kunststof kozijn. De Inzethor is gemakkelijk te plaatsen in een kunststof draaikiepraam. Door het dunne frame is afstellen van een kozijn vaak niet nodig en gaat deze gemakkelijk dicht.

Inzethor voor houten kozijn

Naast de naadloze afsluiting en prettige werking in een kunststof kozijn is de Inzethor ook goed geschikt voor houten kozijnen. Door het dunne profiel is het raam goed te sluiten en ook bij harde windvlagen blijft deze goed zitten in het kozijn van hout. Hierbij is het alleen even essentieel om te kijken naar hoe de aluminiumlijst, die vaak aan de onderkant van een houten draaikiepraam zit, in het kozijn geplaatst is. Raadpleeg hiervoor onze inmeetinstructie Inzethor voor houten kozijn. Kom je er niet uit? Neem dan contact op.

Super snel en makkelijk je Inzethor online besteld

Met hulp van Handige Horren heb je snel je hor op maat gemaakt. Ook met de instructies en online hulp is het een eitje voor jouw kozijn een hor te bestellen. Wanneer je de Inzethor op maat voor kunststof kozijn hebt besteld gaan we deze produceren en deze ontvang met 15 werkdagen in huis. Soms wanneer een hor in een speciale kleur gemaakt moet worden hebben we er 10 extra werkdagen voor nodig.

Ontdek de sterren van ons assortiment

Vanaf 60,00
Al vanaf 75,00
Al vanaf 275,00
Al vanaf 220,00

Ontdek de sterren van ons assortiment