-ll

Binnen 15 werkdagen in huis

-ll

Gegarandeerd kwaliteit horren

-ll

Altijd 2 jaar garantie

Klemhor

Speciaal voor houten draaikiepramen
Montage zonder schroeven of boren
Niveau: Kinderspel

Al vanaf 75,00

Stel je product samen

Meetfout?

Past het product niet? De klemhor is omruilbaar voor €35,- voor een andere standaard klemhor.
Pijltjes

Alles over de Klemhor

De Handige klemhor is een raamhor die speciaal is ontwikkeld voor een aluminium-, houten- of kunststof kozijn. Let op, dit product is alleen geschikt voor draaikiepramen en kantelkiepramen. Dit product wordt gemonteerd zonder boren of schroeven door middel van uiterst dunne, roestvrij stalen klemmen. De klemmen hebben verschillende dieptes, afhankelijk van de ruimte in jouw kozijn. Dit kun je ook zien als ‘hoe ver de hor van het raamkozijn af staat’. Elke klemhor is voorzien van een borstel, wat zorgt voor afdichting tussen het product en het kozijn. Hierdoor kan er geen ongedierte door kleine kiertjes kruipen en beschadigd het product je kozijnen niet.

 

  • Montage zonder schroeven of boren
  • Borstel zorgt ervoor dat de klemhor mooi afsluit
  • De klemhor is weer- en storm bestendig
  • Hoogwaardig aluminiumframe
  • Zeer lange levensduur
  • Keuze uit 11 standaard kleuren
  • Uitvoerbaar in elke gewenste RAL-kleur
  1. Enkel geschikt voor draai-kiepramen of naar binnen opende ramen

 

Meet- en montageinstructies

Soort kozijn Houten kozijn, kunststof kozijn en aluminium kozijn
Kleuren In iedere gewenste RAL-kleur mogelijk.
Materiaal Profiel aluminium
Type gaas Grijs, zwart en pollengaas
Maximale hoogte 2200MM
Maximale breedte 1500MM
Productsoort Horren
Diepte De inzethor kan uitgevoerd worden in small (18mm), standaard (33mm) en extra diep (43mm)

Hoe snel wordt de klemhor geleverd?

De klemhor wordt met 10 werkdagen naar je toe verstuurd. Wanneer de klemhor in een speciale kleur gespoten moet worden versturen we deze met 15 werkdagen. Deze worden vanaf de fabriek naar je vervoerd met onze eigen vervoersdienst. De dag voordat we de producten naar je toe versturen ontvang je van ons een track and trace waarin je de live locatie van de vervoerder ook kunt inzien.

Hoe monteer ik een klemhor?

Een klemhor kan je monteren zonder te schroeven of boren. Haal de klemhor uit te verpakking. Draai de klemmen naar binnen. Nu kan je je raam volledig openen en de hor naar buiten brengen. Het makkelijkste is om de onderkant eerst in het kozijn te zetten om vervolgens de bovenkant van de hor naar je toe te trekken. Draai de klemmen terug achter het kozijn. Duw ter controle de klemhor naar buiten toe zodat de klemmen goed tegen het kozijn aan zitten. Nu kan je het raam volledig sluiten.

In welke kleuren is de klemhor uitgevoerd?

Er zijn een aantal standaard kleuren waarin de klemhor is uitgevoerd. Daarnaast is het ook mogelijk de klemhor in alle gewenste RAL-kleuren uit te voeren. Hiervoor wordt vaak gekozen wanneer je de hor in exact dezelfde kleur als je huidige kozijn wilt maken. Zo creëer je eenheid en lijkt het een geheel.

Kan ik de klemhor gemakkelijk verwijderen?

Wanneer er bijvoorbeeld een glazenwasser langskomt, is het handig om de klemhor te verwijderen uit het kozijn. Door de vier klemmen naar binnen te draaien kan de klemhor gemakkelijk uit het kozijn gehaald worden, zonder het kozijn te beschadigen.

Is de klemhor makkelijk te repareren?

Alle onderdelen van de klemhor zijn te repareren. Het vervangen van de plastic greep of de klemmen is heel makkelijk en deze kunnen we op aanvraag naar je afsturen. Wanneer het gaas kapot is en moet deze in de fabriek worden gerepareerd. Hiervoor kan je het beste contact met ons opnemen.

 

Ook een klemhor, voor een houten- of kunststof kozijn, wordt van binnenuit geplaatst. Bij een houten kozijn valt de klemhor (van binnenuit gezien) achter de stalen strip op het kozijn. de roestvrij stalen klemmen, klemmen zich aan de binnenzijde vast van het kozijn waardoor het raam gesloten kan worden zonder druk op het raambeslag. Bij een klemhor voor een houten,- of kunststof kozijn zal er een borstel rondom het profiel worden geplaatst, wat zorgt voor een afdichting tussen profiel en het kozijn. Bij dit product zitten alle klemmen aan de zijkant van het product gemonteerd.

De klemhor wordt op maat gemaakt door middel van in verstek gezaagde hoeken. Wanneer het product hoger is dan 1500 mm, zal het product altijd worden voorzien van een tussenstijl. Dit om de stevigheid en effectiviteit van de hor te kunnen waarborgen. Daarbij is deze leverbaar in vier soorten gaas, namelijk grijs en zwart gaas standaard. Tegen meerprijs is ook pollengaas of petscreen gaas mogelijk. De klemhor is leverbaar in tien standaard RAL-kleuren, waarbij het product tegen meerprijs ook in een speciale RAL-kleur gespoten kan worden. De klemhor wordt in Nederland gefabriceerd door de fabriek KeJe.

Klemhor op maat

Bij Handige Horren weet je zeker dat het product altijd past met behulp van onze instructies. Met de inmeet en montage instructie video’s is iedereen Handig. De producten wordt in Nederland gefabriceerd. Zo kunnen we de horren in elke kleur maken in combinatie met verschillende type gaas en zo kunnen we de levertijd minimaliseren. Zo kan je de hor aanpassen naar jouw eigen wensen en behoeften. Kom je er echt niet uit met inmeten? Dan kan je ook met ons chatten en foto’s sturen van je kozijn. Zo kunnen we je makkelijk en snel op afstand helpen en weet je zeker dat het past.

Alle RAL kleuren mogelijk

We kunnen de RAL kleuren in iedere gewenste kleur maken. Dat betekent dat je de klemhor op exact dezelfde kleur kan laten maken als je kozijn. Hierdoor lijkt het een geheel wat vaak als prettig wordt ervaren. Daarnaast hanteren we bij Handige Horren een paar standaard kleuren zoals RAL7016, 9010, 9001 en 9016. De levertijd heeft vaak invloed op de keuze voor een standaard of speciale kleur. Dit omdat klemhorren uitgevoerd in speciale kleur gespoten moeten worden wat meer tijd vraagt.

Klemhor monteren in draaikiepraam

Het monteren van een klemhor in een draaikiepraam is simpel. Hierboven hebben we daar een video van toegevoegd. Als eerste pak je de klemhor uit. Dan draai je alle klemmen (die op de hor zijn bevestigd) naar binnen. Hierna open je het raam volledig en kan je de hor hierdoorheen steken. Het makkelijkst is om eerst de onderkant goed in het kozijn te zetten. Vervolgens trek je de bovenkant naar je toe. Wanneer dit gelukt is schuif je de klemmetjes terug naar buiten achter het kozijn. Nu kan je klemhor niet meer naar buiten vallen. Ter controle sluit je het raam en als het goed is kan je je raam op normale wijze bedienen.

Verschillende type gaas

De klemhor is uit te voeren in verschillende type gaas. Standaard grijs/zwart gaas, pollengaas en petscreen. Wanneer je last hebt van hooikoorts adviseren we de klemhor uit te voeren met pollengaas. Dit type gaas heeft een grotere dichtheid ofwel; de gaatjes van het gaas zijn kleiner dan bij standaard gaas. Dit zorgt ervoor dat de klemhor pollen van buiten tegenhoudt. Petscreen is een type gaas wat 7 keer sterker is dan standaard gaas. Dit komt omdat er robuuster materiaal voor wordt gebruikt. De naam zegt het eigenlijk al; het gaas is bestand tegen huisdieren. Zo houdt het niet alleen ongedierte buiten maar ook jouw huisdieren binnen. Mochten zowel pollengaas als petscreen overbodig zijn adviseren we altijd het standaard gaas te gebruiken. Dit omdat je met dit type gaas de beste doorkijk hebt en het zicht minimaal hindert. Daaraan toevoegend van hoogwaardige kwaliteit dat je de klemhor vier seizoenen lang kan laten zitten.

Verschillende klem dieptes

De klemhor is uit te voeren met verschillende diepte klemmen. Dit geeft eigenlijk de lengte van de klem weer. Hoe langer de klem, hoe verder de hor van je raam wordt bevestigd. Soms zijn draaikiepramen voorzien van een luchtrooster (bovenin) of een aflekdorpel (onderin). Bij het sluiten van het raam kunnen deze voorbij het kozijn komen. Hierdoor moet de hor een grotere afstand van het raam overbruggen om hiermee niet in de problemen te komen. Hiervoor de verschillende diepteklemmen.

Omruilservice

Een meetfoutje kan gebeuren. Bij Handige Horren kan je de klemhor omruilen. Wanneer je contact met ons hebt opgenomen zorgen we ervoor dat er een nieuwe hor bij je wordt afgeleverd. Je kan de oude hor direct aan dezelfde vervoerder meegeven. Enkel de vervoerskosten moeten we hiervoor in rekening brengen. Lees hier meer over de omruilservice.

Tussenstijl

Wanneer de breedte en of de hoogte groter is dan 1500 mm wordt de klemhor met tussenstijl geproduceerd. Dit is om de stevigheid van de hor te waarborgen. Ook wanneer het gaas wind vangt kan de tussenstijl hierbij ondersteunen.

Waarom je hor bestellen bij Handige Horren?

Bij Handige Horren kan je makkelijk en snel je op maat gemaakte klemhor samenstellen en bestellen. Heb je speciale vragen of wil je zeker weten dat je het goed doet? Dan kan je ons altijd bereiken per chat of mail. We kunnen je hier snel bij ondersteunen. Daarnaast hanteren we levertijden van maximaal 15 werkdagen en ontvang je een track and trace wanneer je producten onderweg zijn.

 

Laat je inspireren door andere klanten