Horren voor kunststof kozijnen

Ben je op zoek naar horren voor kunststof kozijnen? Selecteer eerst in welke situatie jij een hor wilt plaatsen. Er zijn een hoop opties met of zonder schroeven. Er is voor elke situatie bijna altijd een goede oplossing!
Ben je op zoek naar horren voor kunststof kozijnen? Selecteer eerst in welke situatie jij een hor wilt plaatsen. Er zijn een hoop opties met of zonder schroeven. Er is voor elke situatie bijna altijd een goede oplossing!
Hor voor kunststof kozijn

Onze selectie aan horren voor kunststof kozijnen

Al vanaf 550,00
Vanaf 60,00
Al vanaf 200,00
Al vanaf 275,00

Daarom onze horren voor kunststof kozijnen

Meten en monteren is zóóó makkelijk

Gemakkelijk zelf meten en monteren met onze instructies voor horren en hordeuren voor kunststof kozijnen.

Instructies voor het monteren en inmeten van horren

Wat raden wij je aan?

Inzethor

Ontdek de Inzethor

De Inzethor is de ultieme raamhor voor kunststof kozijnen, vooral geschikt voor draaikiepramen en ramen die naar binnen openen. Met gemakkelijke plaatsing in het kozijn, vereist het geen technische kennis, want het wordt kant-en-klaar geleverd. Dankzij de kunststof veren aan de bovenzijde van het frame blijft het kunststof kozijn probleemloos sluiten.
Hor voor kunststof kozijn

Ontdek de Plissé hordeur

Wanneer je op zoek bent naar een hordeur voor je kunststof kozijn, is de Plissé hordeur de ultieme keuze. Deze hordeur is verkrijgbaar in vijf standaard kleuren en biedt optioneel de mogelijkheid om elke gewenste RAL-kleur te kiezen. De Plissé hordeur kan worden bevestigd met schroeven, maar biedt ook de optie van Powertape voor wie liever niet in het kozijn wil schroeven. Deze veelzijdige hordeur kan zowel in het kozijn als op het kozijn worden geplaatst, afhankelijk van de situatie.
Hordeur voor kunststof kozijn

''Super kwaliteit horren, heel makkelijk te plaatsen''

''Nog nooit eerder een hor online gekocht, waardoor ik niet wist welke ik moest kopen. Enorm goed geholpen door de klantenservice. Zelf ben ik niet handig, maar ondanks dat heel makkelijk de hor kunnen plaatsen.''

Deze klanten gingen je al voor

Horren voor kunststof kozijnen bij onze klanten

Ontdek onze hoogwaardige horren die speciaal zijn ontworpen voor kunststof kozijnen, met als meest gekozen product de Inzethor. De Inzethor is buitengewoon populair vanwege zijn perfecte pasvorm voor kunststof kozijnen, zonder dat er schroeven of boren aan te pas komen. Dit kant-en-klare product wordt geleverd voor direct gebruik. Laat je inspireren door de prachtige voorbeelden van onze horren voor kunststof kozijnen en ervaar zelf de combinatie van elegantie en functionaliteit die deze raamhorren bieden.

Veelgestelde vragen

Horren voor kunststof kozijnen bieden tal van voordelen voor zowel praktische insectenwering als behoud van de esthetiek van uw kunststof kozijnen. Met deze horren kunt u effectief muggen, vliegen en andere vervelende insecten buiten de deur houden. Het beste van alles is dat ze zonder enige vorm van schroeven of boren in uw kozijnen kunnen worden geplaatst. Neem bijvoorbeeld de Inzethor, een perfecte keuze voor kunststof kozijnen. Dit product wordt kant-en-klaar geleverd en kan direct in het kunststof kozijn worden geplaatst. Bovendien zijn deze horren bijzonder onderhoudsvriendelijk en gemakkelijk schoon te maken, en ze vereisen minimaal onderhoud. Ze zijn duurzaam en gaan lang mee, wat resulteert in een kosteneffectieve oplossing voor insectenwering. Last but not least, de horren zijn subtiel en naadloos geïntegreerd in het uiterlijk van uw kunststof kozijnen, waardoor ze de esthetiek van uw huis niet verstoren.
Zeker! Het aanbod voor horren voor kunststof kozijnen is vrij breed. Hierin is het eigenlijk belangrijk om te weten wat je precies zoekt. Als je opzoek bent naar een raamhor zijn hier veel mogelijkheden voor. Normaliter is de Inzethor het meest gekozen product voor een kunststof kozijn maar als je lieverd geplisseerd gaas hebt in plaats van vast gaas is de Inzet plissé hor een goede keuze. Voor hordeuren voor kunststof kozijnen wordt eigenlijk altijd de Plissé hordeur aangeraden. Deze is namelijk te plaatsen als enige van de hordeuren zonder te schroeven of te boren in het kozijn.
Ja, horren voor kunststof kozijnen kunnen over het algemeen worden gebruikt in combinatie met zonwering, zoals rolluiken, screens of zonneschermen. Beide systemen zijn doorgaans onafhankelijk van elkaar en kunnen naast elkaar worden geïnstalleerd zonder problemen. De horren dienen om insecten buiten te houden en zorgen voor ventilatie, terwijl zonwering wordt gebruikt om de zon en warmte buiten te houden. Het is belangrijk om te zorgen voor voldoende ruimte en compatibiliteit tussen de twee systemen bij installatie, om ervoor te zorgen dat ze elkaar niet in de weg zitten en goed kunnen functioneren. Over het algemeen kunnen horren en zonwering samen worden gebruikt om uw leefruimte comfortabel en insectenvrij te houden, terwijl u ook kunt genieten van de voordelen van zonwering op warme dagen. Twijfel je of bijvoorbeeld je screens of rolluiken in de weg zitten? Neem contact op met de klantenondersteuning en zij kijken graag met je mee!
Al onze horren voor kunststof kozijnen worden op maat gemaakt. Dit betekent dat we horren kunnen produceren die perfect passen bij de afmetingen en specificaties van uw kunststof kozijnen. Op maat gemaakte horren zorgen voor een nauwsluitende en effectieve insectenwering, terwijl ze naadloos integreren in het ontwerp van jouw kozijnen. Op deze manier kunnen we de best mogelijke oplossing bieden die aan jouw behoeften voldoen en jouw huis beschermt tegen insecten, terwijl het comfort en de esthetiek behouden blijven.

Horren voor kunststof kozijnen

Horren voor kunststof ramen en kozijnen zijn een zeer effectieve manier om insecten, ongedierte en zelfs pollen buiten te houden en tegelijkertijd toch kunt genieten van de frisse lucht en ventilatie in huis. De horren van Handige Horren zijn gemakkelijk in te meten en te installeren. Vaak zelfs zonder te boren of te schroeven en bieden een uitstekende barrière tegen ongedierte zonder dat je je ramen of deuren hoeft te sluiten.

Horren voor kunststof draaikiep/kantelkiep ramen

Voor kunststof draaikiepramen oftewel kantel-kiep ramen is de Inzethor een goed geschikt product. Deze kan al in het kozijn geplaatst worden zonder te schroeven en boren. De product is voorzien van kunststof wervels waardoor de Inzethor zich vast klemt tussen het kunststof raam/kozijn. Omdat een kunststof draaikiep raam naar binnen open gaat komt de hor aan de buiten de buitenkant van het raam te zitten. Zie hier een filmpje van de montage instructie van een inzethor in een kunststof kozijn.

Inzethor in RAL9010
Inzethor in RAL9010

Hordeur voor kunststof kozijnen op maat

Ook is het mogelijk een hordeur te plaatsen in je kunststof kozijn, schuifpui of (dubbele) draai deur. Hierin zijn verschillende mogelijkheden en kunnen we de hordeuren aanpassen op jouw kozijn. In zowel hoogte, breedte als kleur! Hierdoor kun je de hordeur perfect op je kunststof kozijnen aanpassen. Zo valt deze mooi weg en lijkt het een geheel.

Horren voor kunststof schuifpui

Een hordeur kan heel goed geplaatst worden in een kunststof schuifpui. Vaak wordt de hordeur tussen de kozijnen ofwel in de dag geplaatst. Als de diepte van de schuifpui minimaal 4 cm is kan hier gemakkelijk een hordeur tussen de kozijnen geplaatst worden. Let wel even op of de deurhendel in de weg zit bij het plaatsen van een hordeur schuipui.

Plissé hordeur op kunststof kozijn bevestigen

Met behulp van de montageclips is het ook uitstekend mogelijk een hordeur te plaatsen zonder boren of schroeven. De montageclips zijn uitgevoerd met een plakstrip. Ontvet het kuststof kozijn zodat de clips zo goed mogelijk plakken.

Kunststof ramen

Kunststof ramen zijn ramen die gemaakt zijn van PVC (polyvinylchloride). Dit is een synthetisch materiaal dat wordt geproduceerd uit aardolie en of aardgas. Kunststof ramen zijn populair omdat ze zo energie-efficiënt, onderhoudsvriendelijk, duurzaam en betaalbaar zijn. Ze bieden ook een goede geluidsisolatie en bescherming tegen inbraak. De meeste kunststof ramen worden geproduceerd met dubbele beglazing, wat bijdraagt aan hun energie-efficiëntie. Bovendien zijn kunststof ramen gemakkelijk te reinigen en zijn ze beschikbaar in een breed scala van kleuren, hierop kunnen we de horren op aanpassen.

Horren voor kunststof ramen

Er zijn verschillende horren die perfect aansluiten op jouw kunststof ramen. Welke hor het beste in jouw situatie past is afhankelijk of het raam naar buiten of binnen opengaat en welk type gaas je behoeft. Bij ramen die naar binnen opengaan komt de hor aan de buitenkant te zitten en andersom; als je raam naar buiten opengaat wordt de hor binnen geplaatst. Veel horren kun je plaatsen zonder te boren of schroeven en kun je ten alle tijden verwijderen zoals de inzethor. Deze kun je super makkelijk in je raam klemmen zonder te boren te schroeven of te plakken.

Horren voor kunststof kozijnen

Horren voor kunststof kozijnen zijn in verschillende soorten, maten en kleuren. Zo kunnen we de horren in iedere gewenste kleur maken met verschillende opties gaas met ieder haar eigenschappen. Doorgaans wordt er gekozen om de horren in exact dezelfde kleur te maken als het kunststof kozijn. Zo valt de hor mooi weg en lijkt het een geheel.

Horren voor naar buiten draaiende kunststof ramen

Wanneer je kunststof raam naar buiten openslaat komt de hor aan de binnenkant te zitten. Deze worden dan op het kozijn of wel op de dag geplaatst. Ondanks dat dit niet vaak voorkomt kan het zijn dat deze toch op deze wijze is geplaatst. Hiervoor kan je gebruik maken van de voorzethor, supplente of vaste raamhor plissé. Deze kunnen allen op de dag worden geplaatst bij horren voor naar buiten draaiende kunststof ramen.

Horren voor kunststof ramen uitvoerbaar in verschillende type gaas

De horren bij handige horren kunnen we uitvoeren met verschillende type gaas. Met allen haar eigen functies. Standaard horren zijn uitgevoerd in zwart/grijs graas of geplisseerd gaas. Daarnaast is het ook mogelijk deze uit te voeren met pollengaas of petscreen gaas. Pollengaas houdt zoals in de naam zit pollen tegen. Zeer voordelig voor mensen met hooikoorts. Petscreen gaas daarentegen is een sterker in robuuster gaasmateriaal die zeven keer sterker is dan standaard gaas. Dit type gaas is zoals gezegd bestand tegen huisdieren zoals katten die mogelijk in het gaas kunnen gaan hangen.

Schoonmaken van horren voor kunststof kozijnen

Op den duur kan het voorkomen dat de horren stof, zand of ander vuiligheid hebben opgevangen in het gaas. Beter in het gaas dan in je huis denken we dan maar. Wanneer je deze wilt schoonmaken adviseren we dit te doen met een vochtige doek, liefst zonder sop omdat dit mogelijk het gaas zou kunnen aantasten. Wat ook goed werkt is een ontharingsroller die normaal gebruikt wordt bij het verwijderen van huisdierharen van bijvoorbeeld kleren. Deze kan je ook heel goed langs het horrengaas halen om de hor schoon te maken.

Voordelen van horren voor kunststof ramen en kozijnen

Er zijn veel voordelen aan het installeren van horren voor kunststof ramen en kozijnen. Hieronder hebben we enkele van de belangrijkste voordelen op een rijtje gezet:

Insectenbarrière: Horren voor kunststof ramen en kozijnen bieden een efficiënte barrière tegen insecten, zodat je kunt genieten van de frisse lucht zonder last te hebben van vliegen, muggen en andere ongedierte.

Ventilatie: Horren voor kunststof ramen en kozijnen zorgen voor voldoende ventilatie in jouw huis zonder dat je jouw ramen hoeft te sluiten. Dit is ideaal voor warme zomerdagen, omdat het helpt om de temperatuur binnenshuis comfortabel te houden.

Geen sluitproblemen: Horren voor kunststof ramen en kozijnen zijn gemakkelijk te openen en sluiten, zodat je ze altijd kunt gebruiken wanneer jij dat wilt. Dit is in tegenstelling tot traditionele ramen die kunnen vastzitten of moeilijk te sluiten zijn.

Onderhoudsarm: Horren voor kunststof ramen en kozijnen zijn onderhoudsarm en eenvoudig te reinigen. Dit maakt het gemakkelijk om ze in goede staat te houden.

Aesthetisch: Horren voor kunststof ramen en kozijnen zijn beschikbaar in verschillende stijlen en kleuren, waardoor ze perfect aansluiten bij de stijl van jouw huis en interieur. Dit maakt het een esthetisch aantrekkelijke keuze.

Veiligheid: Horren voor kunststof ramen en kozijnen zorgen voor extra veiligheid doordat ze een barrière vormen tegen indringers.

Samenvatting

Al met al, horren voor kunststof ramen en kozijnen zijn een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een efficiënte manier om insecten buiten te houden zonder dat je jouw ramen hoeft te sluiten, terwijl je tegelijkertijd kunt genieten van de frisse lucht en de natuur. Bovendien zijn ze gemakkelijk te installeren en onderhouden, en bieden ze een aantal andere voordelen zoals ventilatie, geen sluitproblemen, onderhoudsarm, duurzaamheid, esthetisch aantrekkelijk en extra veiligheid. Als je op zoek bent naar een efficiënte en praktische oplossing voor uw kunststof ramen en kozijnen, dan zijn horren een uitstekende keuze.