Klemhor

Al vanaf 75,00

Hulp nodig of een andere vraag? Chat met onze horrenexperts.

personeel handige horren

Alles over de Klemhor

Plus- en minpunten
 • Montage zonder schroeven of boren
 • Borstel zorgt ervoor dat de klemhor mooi afsluit
 • Eenvoudig te monteren door dunne klemmen
 • Verschillende dieptes beschikbaar
 • Gemakkelijk te verwijderen
 • Omruilkorting bij een meetfout
 • De klemhor is weer- en storm bestendig
 • Hoogwaardig aluminiumframe
 • Zeer lange levensduur
 • Keuze uit 11 standaard kleuren
 • Uitvoerbaar in elke gewenste RAL-kleur
 1. Enkel geschikt voor draai-kiepramen of naar binnen opende ramen

 

De Handige klemhor is speciaal ontworpen voor gebruik op aluminium-, houten- of kunststof kozijnen. Let op: dit product is alleen geschikt voor draaikiepramen en kantelkiepramen. Het wordt gemonteerd zonder boren of schroeven, dankzij uiterst dunne, roestvrijstalen klemmen. De klemmen hebben verschillende dieptes, afhankelijk van de beschikbare ruimte in jouw kozijn. Dit bepaalt hoe ver de hor van het raamkozijn afstaat. Elke klemhor is uitgerust met een borstel die zorgt voor afdichting tussen het product en het kozijn. Hierdoor kunnen er geen kleine kiertjes ontstaan waar ongedierte doorheen kan kruipen, en wordt het kozijn niet beschadigd.

De borstel rondom zorgt voor een perfecte afsluiting tussen het kozijn, voorkomt beschadigingen en houdt de Klemhor stevig op zijn plaats, zelfs bij hevige windstoten.

Door de dunne klemmen op de Klemhor kan het raam goed gesloten worden. Maak je niet druk om of het raam dicht kan of niet. De klemmen zijn hier speciaal voor gemaakt.

Heb je een aluminium kozijn? De borstel aan de achterzijde zorgt ervoor dat de Klemhor naadloos afsluit tegen het kozijn.

Soort kozijn Houten kozijn, kunststof kozijn en aluminium kozijn
Kleuren In iedere gewenste RAL-kleur mogelijk.
Materiaal Profiel aluminium
Type gaas Grijs, zwart en pollengaas
Maximale hoogte 2200MM
Maximale breedte 1500MM
Productsoort Horren
Diepte De Klemhor kan optioneel geleverd worden met klemmen van 5mm, 10mm, 17mm en 23mm.

Hoe snel wordt de Klemhor geleverd?

De Klemhor wordt binnen 15 werkdagen verzonden. Als de Klemhor in een speciale kleur moet worden gespoten, kan dit tot 25 werkdagen duren. We verzenden deze via onze eigen transportdienst vanaf de fabriek. Een dag voor verzending ontvang je van ons een track and trace-link waarmee je de realtime locatie van de vervoerder kunt volgen.

Wat is de maximale hoogte en breedte voor de Klemhor?

De maximale hoogte is 2200 mm en de maximale breedte is 1500 mm, afhankelijk van het type gaas en andere opties.

Welke soorten gaas zijn beschikbaar voor de Klemhor?

De Klemhor is verkrijgbaar met standaard grijs of zwart gaas, pollengaas (voor hooikoorts) en petscreen gaas (sterker en geschikt voor huisdieren).

Hoe monteer ik een Klemhor?

Je kunt de Klemhor eenvoudig monteren zonder te boren of schroeven. Hier zijn de stappen voor de montage:

Haal de Klemhor uit de verpakking. Draai de klemmen naar binnen. Open je raam volledig. Breng de hor naar buiten. Plaats eerst de onderkant van de hor in het kozijn. Trek vervolgens de bovenkant van de hor naar je toe. Draai de klemmen weer terug achter het kozijn. Controleer of de Klemhor goed tegen het kozijn zit door deze naar buiten te duwen. Sluit nu het raam volledig.

De hor is nu correct gemonteerd en klaar voor gebruik.

In welke kleuren is de Klemhor uitgevoerd?

De Klemhor is verkrijgbaar in 11 standaard kleuren. Daarnaast is het ook mogelijk om deze in elke gewenste RAL-kleur te laten maken voor een perfecte kleuraanpassing aan je kozijn. Dit zorgt voor een uniforme uitstraling en een harmonieus geheel.

Kan ik de Klemhor gemakkelijk verwijderen?

Als er bijvoorbeeld een glazenwasser langskomt, kun je de Klemhor eenvoudig uit het kozijn verwijderen. Dit doe je door de vier klemmen naar binnen te draaien, waardoor de Klemhor gemakkelijk uit het kozijn kan worden gehaald zonder schade aan het kozijn te veroorzaken.

Is de Klemhor makkelijk te repareren?

Alle onderdelen van de Klemhor zijn vervangbaar. Het vervangen van de plastic greep of de klemmen is eenvoudig en we kunnen deze op aanvraag naar je opsturen. Als het gaas beschadigd is en gerepareerd moet worden, moet dit in de fabriek gebeuren. Neem hiervoor het beste contact met ons op.

 

Een Klemhor voor een houten- of kunststof kozijn wordt aan de binnenzijde geplaatst. Bij een houten kozijn valt de Klemhor (van binnenuit gezien) achter de stalen strip op het kozijn. De roestvrijstalen klemmen bevestigen zich aan de binnenzijde van het kozijn, waardoor het raam gesloten kan worden zonder druk op het raambeslag uit te oefenen. Bij een Klemhor voor een houten- of kunststof kozijn wordt rondom het profiel een borstel geplaatst, die zorgt voor een afdichting tussen het profiel en het kozijn. Alle klemmen van dit product zijn aan de zijkant van het product gemonteerd.

De Klemhor wordt op maat gemaakt met verstek gezaagde hoeken. Als het product hoger is dan 1500 mm, wordt het altijd voorzien van een tussenstijl om de stevigheid en effectiviteit te waarborgen. Daarnaast is deze Klemhor beschikbaar in vier soorten gaas: grijs en zwart gaas zijn standaard, maar tegen een meerprijs is pollengaas of petscreen gaas mogelijk. Je kunt de Klemhor krijgen in tien standaard RAL-kleuren, en tegen extra kosten kan het product in een specifieke RAL-kleur worden gespoten. De Klemhor wordt in Nederland geproduceerd door onze fabriek.

Klemhor op maat

Bij Handige Horren zorgen onze instructievideo’s en inmeet instructies ervoor dat je zeker weet dat het product altijd past. Hierin leggen we stap voor stap uit hoe je het beste een Klemhor moet meten voor jouw kozijn. We produceren onze horren in Nederland, wat ons in staat stelt om horren in elke kleur te maken en te combineren met verschillende soorten gaas, met minimale levertijden. Als je hulp nodig hebt bij het inmeten, kun je ook met ons chatten en foto’s van je kozijn sturen. Op die manier kunnen we je snel en gemakkelijk op afstand assisteren, en zo ben je verzekerd van een passend product.

Alle RAL kleuren mogelijk

We kunnen de klemhor in elke gewenste RAL-kleur leveren, zodat deze exact overeenkomt met de kleur van je kozijn, wat vaak als prettig wordt ervaren. Naast de specifieke kleuren die we bij Handige Horren hanteren, zoals RAL-7016, 9010, 9001 en 9016, kunnen we ook speciale kleuren leveren, maar houd er rekening mee dat producten in speciale kleuren moeten worden gespoten, wat meer tijd in beslag kan nemen.

Klemhor monteren in draaikiepraam

Het monteren van een Klemhor in een draaikiepraam is eenvoudig. Als eerste haal je de Klemhor uit de verpakking. Vervolgens draai je alle klemmen die aan de hor zijn bevestigd naar binnen. Daarna open je het raam volledig en steek je de hor erdoorheen. Het is handig om eerst de onderkant goed in het kozijn te plaatsen en daarna de bovenkant van de hor naar je toe te trekken. Als dit is gelukt, schuif je de klemmen terug naar buiten achter het kozijn. Nu kan de Klemhor niet meer naar buiten vallen. Om te controleren of alles goed is geplaatst, sluit je het raam en als alles correct is, kun je het raam normaal bedienen.

Verschillende type gaas

De Klemhor kan worden uitgevoerd met verschillende soorten gaas, zoals standaard grijs/zwart gaas, pollengaas en petscreen. Als je last hebt van hooikoorts, raden we aan om de Klemhor uit te voeren met pollengaas, omdat dit gaas een grotere dichtheid heeft, wat betekent dat de gaatjes kleiner zijn dan bij standaard gaas. Hierdoor worden pollen van buiten tegengehouden. Petscreen is 7 keer sterker dan standaard gaas omdat er robuuster materiaal wordt gebruikt. Dit type gaas is bestand tegen huisdieren, wat niet alleen ongedierte buiten houdt, maar ook je huisdieren binnen. Als zowel pollengaas als petscreen overbodig zijn, raden we altijd aan om standaard gaas te gebruiken, omdat dit type gaas zorgt voor de beste doorkijk en het zicht minimaal belemmert. Bovendien is het van hoogwaardige kwaliteit en kan de Klemhor gedurende vier seizoenen worden gebruikt.

Verschillende klem dieptes

De Klemhor kan worden geleverd met verschillende diepteklemmen, die aangeven hoe ver de hor van het raam wordt bevestigd. Dit is handig voor situaties waarin draaikiepramen zijn voorzien van een luchtrooster (bovenin) of een aflekdorpel (onderin). Deze kunnen bij het sluiten van het raam voorbij het kozijn komen, wat betekent dat de hor een grotere afstand tot het raam moet overbruggen om problemen te voorkomen.

Omruilservice

Bij Handige Horren begrijpen we dat meetfouten kunnen voorkomen. Daarom bieden we een omruilkorting van 25 euro voor de Klemhor. Als je bijvoorbeeld een meetfout hebt gemaakt, ontvang je 25 euro korting op een nieuwe Klemhor. We nemen de oude Klemhor terug en geven deze een nieuw leven zodra de chauffeur de vervangende Klemhor komt leveren. Lees hier meer over onze omruilservice.

Tussenstijl

Als de breedte en/of hoogte van de hor groter is dan 1500 mm, wordt deze geleverd met een tussenstijl om de stevigheid te waarborgen. Dit is vooral nuttig als het gaas wind vangt.

Waarom je hor bestellen bij Handige Horren?

Waarom zou je je hor bij Handige Horren bestellen? Bij ons kun je eenvoudig en snel een op maat gemaakte Klemhor samenstellen en bestellen. Als je specifieke vragen hebt of zeker wilt zijn dat je de juiste keuzes maakt, kun je altijd contact met ons opnemen via de chat of e-mail. We hanteren levertijden van maximaal 15 werkdagen en je ontvangt een track and trace zodra je producten onderweg zijn.

 

Ontdek de sterren van ons assortiment

Vanaf 60,00
Al vanaf 75,00
Al vanaf 275,00
Al vanaf 220,00

Ontdek de sterren van ons assortiment