-ll

Binnen 15 werkdagen in huis

-ll

Gegarandeerd kwaliteit horren

-ll

Altijd 2 jaar garantie

Horren voor naar buiten draaiend raam

Situatiefoto's van horren voor naar buitendraaiende ramen

Horren voor naar buiten draaiend raam, welke past bij mij?

Horren zijn er in allerlei soorten en maten voor een naar buiten draaiend raam. Ieder raam en kozijn is uniek. Hierom moet er zorgvuldig worden omgegaan met de bepaling van de maatvoering en het bijpassende product. Bij Handige Horren hebben we geprobeerd dit zo makkelijk mogelijk te maken middels onze inmeet en montage instructies. Daarbij kan je altijd contact opnemen met ons zodat we via een video connectie met je mee kunnen kijken.

Raamhor naar buiten draaiend raam

Het kan lastig zijn het juiste raamhor te bepalen voor jouw naar buiten draaiend raam. Het meest gangbaar is de hor monteren aan de binnenzijde op het kozijn. Let wel goed op dat het raambeslag de hor niet raakt wanneer je het raam dichtdoet.

Voorzethor voor een naar buiten draaiend raam

Speciaal ontwikkeld voor naar buiten draaiende ramen is de voorzethor. Dit type hor verklapt zijn functie al met de naam. Dit type hor zet je voor je raam en sluit daarmee de gehele opening af. De voorzethor is te verkrijgen met gewone schroeven maar ook met scharnieren en magneten. Hierdoor is er altijd een passende optie voor jouw naar buiten draaiend raam.

Vaste raamhor plissé voor naar buiten draaiend raam

Een zeer degelijk en veel gebruikt systeem is de vaste raamhor plissé. Dit is een vast aluminium frame met geplisseerd gaas. Deze is te plaatsen op het kozijn (voor het raamopening) door middel van boren, plakken en een magnetische band. Door het geplisseerde gaas is het mogelijk de hor omhoog en omlaag te schuiven in elke gewenste positie. Super handig voor wanneer je bijvoorbeeld beddengoed naar buiten wilt hangen zonder dat er ongedierte binnenkomt.

Geplisseerd gaas/harmonica gaas

Geplisseerd gaas wordt ook wel harmonica gaas genoemd. Omdat dit type gaas opvouwt heeft het ten opzichte van de andere type gaas ook de langste levensduur omdat de spanning niet op het gaas staat waardoor deze veel minder snel zal scheuren of beschadigen.

Supplente/Duo plisse hor

De Duo plisse hor ook we supplente genoemd is eigenlijk exact hetzelfde product als de vaste raamhor plisse zoals hiervoor beschreven. Ook gemaakt van een aluminum frame en voorzien van geplisseerd gaas. Echter heeft de Supplente een extra toevoeging en dat is verduistering. De duo plissé is een hor en verduistering in een. Super handig voor bijvoorbeeld op de slaapkamer om de hele kamer te verduisteren en toch te blijven ventileren zonder dat er ongedierte binnenkomt.

Rolhor voor naar buiten draaiende ramen

De rolhor is van oudsher een veel gebruikt product die zich prima leent om te monteren voor naar buiten draaiend raam. In tegenstelling tot de vaste raamhor plissé gebruikt de rolhor egaal gaas wat het product ietwat fragieler maakt. De rolhor wordt gemonteerd middels boren en wordt geplaatst op het kozijn/op de dag.