Plissé hordeur meetinstructie op de dag

Benodigdheden

Instructies

plissé hordeur instructie

Eerst bepaal je aan welke kant van het kozijn de cassette van de hordeur moet komen. Als de deurklink aan de rechterkant zit, plaatsen we de hordeur aan de linkerkant van de deur. Op die manier kun je de hordeur gemakkelijk openen en sluiten wanneer de deur gesloten is. De klink zal niet in de weg zitten omdat de hordeur alleen wordt gebruikt wanneer de deur open staat.

Bij een schuifpui is het echter belangrijk dat de klink niet meer dan 10 mm uitsteekt voorbij het kozijn.

plissé hordeur instructie 2

Meet nu de afstand vanaf het uiteinde van het kozijn (waar de deurscharnieren zich bevinden) tot aan het kozijn aan de kant van de deurklink. Herhaal deze meting op drie verschillende plekken en noteer de kleinste maat. We zullen deze informatie later nodig hebben.

plissé hordeur instructie 3

Om het frame op het kozijn te monteren, is een minimale breedte van 22 mm vereist. Dit is de breedte van het frame. Als je deze ruimte niet hebt, kan het frame niet op het kozijn worden geplaatst. De meeste kozijnen hebben echter deze ruimte, maar het is verstandig om dit even te controleren.

plissé hordeur instructie 4

Omdat je wilt dat de hordeur nog gemakkelijk geopend kan worden van buitenaf, zonder dat deze voorbij het kozijn komt, meten we tot aan het kozijn aan de kant van de deurklink.

Dit betekent dat het frame aan het begin van de kozijnstijl wordt geplaatst. Op die manier stopt de hordeur netjes aan het begin van het kozijn en blijft deze goed bereikbaar vanaf buiten.

Controleer eerst of er minimaal 22 mm ruimte is, en tel vervolgens deze 22 mm op bij de gemeten breedte. Dit geeft de totale breedte van het frame aan.

plissé hordeur instructie 5

Voorbeeld: Breedte vanaf einde kozijn tot aan begin kozijn deurklink is 1000 mm. Frame = 22 mm breed. Totale breedtemaat is 1000 + 22 mm = 1022 mm. Dit is de bestelmaat voor de totale op de dag set.

Vul de totaal gemeten maat in binnen de bestelmodule. Dit wordt de totale productie maat van de op-de-dag set. Wij zorgen ervoor dat de hordeur netjes tussen het frame valt.

plissé hordeur instructie 6

Wanneer kies je een 3-delige set en wanneer kies je een 4-delige set?

  • Gebruik een 3-delige set als je van plan bent de ondergeleider rechtstreeks op de vloer te leggen.
  • Gebruik een 4-delige set als je de ondergeleider niet op de vloer kunt plaatsen en ook een frame nodig hebt voor de onderkant.

 

 

Plisse hordeur instructie 7

3-delige set: Meet de hoogte vanaf de vloer tot aan de bovenkant van het kozijn op drie verschillende plekken en noteer de kleinste maat. Als je een driedelige op-de-dag set nodig hebt. Geef dit aan binnen de bestelmodule. De totaal gemeten maat wordt dan de productiemaat voor de hoogte voor de 3delige set. 

4-delige set: Meet de volledige hoogte vanaf onderkant van het kozijn tot aan de bovenkant van het kozijn. Doe dit op drie verschillende plaatsen en noteer de kleinste maat. Dit is je bestelmaat en deze vul je in binnen de bestelmodule, hier zit het frame dus al bij in. 

Vul de totaal gemeten maat in binnen het bestelformulier. Dit wordt de totale productie maat van de op de dag set. Wij zorgen ervoor dat de hordeur netjes tussen het frame valt.

Aandachtspunt 3-delige set: Houd er voor de bovenkant rekening mee dat het frame 22 mm dik is dus zorg ervoor dat er aan de bovenkant van het kozijn minimaal 22 mm oppervlakte is waar het frame tegenaan geplaatst kan worden.

Aandachtspunt 4-delige set: Houd er rekening mee dat het frame 22 mm per zijde is dus zorg ervoor dat je minimaal 22mm speling hebt boven en onder.

Vul de totaal gemeten maat in binnen het bestelformulier. Dit wordt de totale productie maat van de op-de-dag set. Wij zorgen ervoor dat de hordeur netjes tussen het frame valt.