Vaste raamhor

Uitvoerbaar in pollengaas
Meerdere montagemogelijkheden
Level: Goed te doen
Tijd: 5-10 min

Al vanaf 110,50

Stel je product samen

Meetfout?

Past het product niet? De inzethor is omruilbaar voor €25,- voor een andere standaard hor.

Alles over de Vaste raamhor

De vaste raamhor is een type hor die je op het kozijn van je raam plaatst middels boren en of schroeven. De hor kan vast gemaakt worden met (draai)wervels of scharnieren in combinatie met magneten. Dit is afhankelijk van wat jij wil. We kunnen de vaste raamhor in iedere gewenste RAL kleur maken als dat jij wilt. Zo kun je makkelijk het product aanpassen op jouw situatie. Daarnaast zijn er 4 type gaas mogelijkheden, namelijk: Standaard zwart/grijs, pollen- of petscreen gaas.

 • Zeer lange levensduur
 • Gemakkelijk te monteren
 • Vaste prijs ongeacht maatvoering
 • Storm bestendig
 • Hoogwaardig aluminiumframe
 • Altijd op maat gemaakt
 • (draai)wervels of scharnieren
 • In iedere RAL kleur mogelijk
 • Vier type gaas mogelijkheden
 • Zowel in de dag als op de dag te gebruiken

Inmeetinstructies

Het inmeten van een vaste raamhor is simpel.

 1. Meet de doorkijkmaat. Dit is de hoogte en breedte maat van het gat van je raam.
 2. Wanneer je de hor op het kozijn wilt plaatsen tel je 52 mm bij de hoogte en de breedte. (Dit is je bestelmaat)
 3. Wanneer je de hor tussen het kozijn wilt plaatsen tel je hier niks bij op en is de doorkijk ook je bestelmaat.

Wanneer je de vaste hor aan de binnenkant plaatst. Let dan even op of je uitzet ijzer van je raam ook naar binnenkomt. Wanneer dit het geval is kan je deze vervangen voor een telescopische raam uitzetter.

Montageinstructies

Montage met draaiwervels

Houdt de hor op de gewenste plek. De draaiwervels kun je eigenlijk op iedere gewenste plek neerhangen. We adviseren (zeker wanneer de hor nergens op kan rusten) twee draaiwervels onderaan te plaatsen. Deze kun je simpel in het kozijn boren met de meegeleverde schroeven. De andere twee wervels kun je dan het beste aan de zijkanten plaatsen zodat de hor op zijn plek blijft zitten.

Montage met scharnieren

De scharnieren kun je aan de hor bevestigen met met de meegeleverde schroeven. Houdt hierna de hor op de gewenste positie en schroef deze met de meegeleverde schroefjes tegen het kozijn. Hierna kun je de magneten ook op de gewenste plek vastschroeven.

Soort kozijn Houten kozijn, kunststof kozijn en aluminium kozijn
Kleuren In iedere gewenste RAL-kleur mogelijk.
Materiaal Profiel aluminium
Type gaas Grijs, zwart en pollengaas
Maximale hoogte 2200MM
Maximale breedte 1500MM
Productsoort Horren
Diepte De inzethor kan uitgevoerd worden in small (18mm), standaard (33mm) en extra diep (43mm)

Welke kleur heeft de vaste raamhor?

We kunnen de hor in iedere gewenste kleur maken als dat jij wil. Zo kun je de hor perfect laten aansluiten op je huidige situatie. Standaard hanteren we een vijftal standaard kleuren namelijk: RAL 9010, 9001, 9016, 7016 en 9005.

Hoe snel wordt mijn voorzethor geleverd?

We versturen de op maat gemaakte hor met tien werkdagen naar je toe. Wanneer je de hor besteld hebt in een speciale kleur versturen we deze met 15 werkdagen. Wanneer de hor wordt verstuurd ontvang je een track and trace code van ons waarin je precies kan zien waar de vervoerder rijdt. Zo kun je dit makkelijk plannen in je programma.

Moet ik de hor binnen of buiten plaatsen?

Dit is afhankelijk van jouw situatie. Wanneer je raam naar buiten opengaat, wordt de hor aan de binnenkant geplaatst. En andersom; wanneer je raam naar binnen opengaat wordt de hor aan de buitenkant geplaatst.

Hoe maak ik mijn hor schoon?

Je kan de hor makkelijk schoonmaken met een vochtige doek. We adviseren geen zeep te gebruiken omdat dit het gaas kan aantasten. Wat ook goed werkt is een ontharingsroller. Deze is eigenlijk bedoelt om (huisdier)haren van je kleren te halen. Dit werkt ook zeer goed bij het schoonmaken van het gaas.

Moet ik mijn vaste raamhor met de winterdag weghalen?

Nee hoor! Dit type hor is bestand en te gebruiken met alle vier seizoenen. Omdat we met hoogwaardige roestvrije materialen werken worden deze niet aangetast door weersomstandigheden. Hierdoor moet de hor wel tientallen jaren mee kunnen gaan!

Ik heb een meetfout gemaakt, kan ik de hor omruilen?

Ja! De vaste raamhor valt onder de omruilservice. Hierbij meld je je product bij ons aan met je bestelnummer en voeg je de juiste maten toe. Wij zullen ervoor zorgen dat je binnen tien/vijftien werkdagen je nieuwe hor ontvangt. De foutieve hor kun je dan meegeven aan onze vervoerder. Makkelijk he?

Welk type gaas past er in de vaste raamhor?

We kunnen de hor uitvoeren in vier type gaas. Dit is standaard zwart/grijs gaas, pollen gaas of petscreen gaas. Met standaard gaas heb je de beste doorkijk. Last van hooikoorts? Dan gebruik je de pollen werend gaas. Als je bijvoorbeeld huisdieren hebt die mogelijk in het gaas gaan hangen kun je petscreen gaas gebruiken. Dit type gaas is 7x steviger dan standaard gaas.

De handige vaste raamhor ofwel voorzethor is een product die bijna in elke situatie is te plaatsen. Met de meegeleverde scharnieren of draaiwervels zet je de hor makkelijk vast middels schroeven tegen je kozijn. De vaste raamhor zorgt dat je raam 100% wordt afgesloten van ongedierte. Zo kun je wel ongestoord je raam openzetten, je ruimte ventileren zonder de ongenodigde gasten van buiten.

Verschillende type gaas mogelijk in de vaste raamhor

We kunnen de vaste raamhor uitvoeren met vier verschillende gaas soorten. Dit zijn standaard zwart of grijs gaas maar ook uitvoerbaar met pollen- of petscreen gaas. Iedere gaas soort heeft zijn eigen eigenschappen en voordelen. Hieronder opgesomd. Alle gaas soorten zijn bestand en geschikt voor zowel binnen als buiten montage en kunnen alle vier seizoenen aan.

Standaard zwart/grijs gaas

De meest gekozen gaas soort blijft de standaard grijs/zwart gaas. Dit komt omdat de doorkijk van dit gaas erg goed is ten opzichte van de andere type gaas. Daarbij zitten hier geen extra kosten aan verbonden.

Pollen gaas

De naam zegt het eigenlijk al. Dit type gaas houdt ook pollen tegen. Dit komt omdat de gaatjes van het gaas dermate klein zijn dat pollen ook worden tegengehouden. Dit type gaas wordt veel gekozen door mensen met hooikoorts en vaak gebruikt in de slaapkamer. Het nadeel van dit gaas is wel omdat de gaatjes kleiner zijn de doorkijk hierdoor ook iets minder goed is.

Petscreen gaas

Petscreen gaas is een gaas soort die wel 7x dikker is dan het standaard gaas. Dit type gaas wordt veel gekozen door mensen met bijvoorbeeld katten die mogelijk in het gaas kunnen gaan hangen. Door de stevigheid van het gaas zal deze dan niet scheuren of beschadigen!

Vaste raamhor in alle RAL kleuren uitvoerbaar

Alle materialen op het gaas na kunnen we in iedere gewenste RAL kleur maken. Standaard hanteren we een vijftal standaard kleuren maar optioneel kunnen we de hor ook op speciale kleur maken. Zo kun je de vaste raamhor perfect laten aansluiten op je huidige situatie. Veel mensen kiezen er dan ook voor de hor op exact dezelfde kleur als het kozijn te laten produceren zodat het een geheel lijkt.

Snelle en zorgvuldige levering

Bij bestelling van een hor versturen we deze binnen tien werkdagen naar je toe met onze eigen vervoerder. Onze producten worden dan ook niet met de reguliere vervoerders verzonden. Hierdoor weten we zeker dat de hor onbeschadigd bij je thuis komt. Wanneer je een product in een speciale kleur hebt besteld versturen we deze met 15 werkdagen naar je toe. Wanneer we de hor naar je toe versturen ontvang je een track and trace code in je mail van ons. Hierin kun je precies zien waar de vervoerder is, waar die rijdt en wanneer die verwacht bij jou te zijn.

Vaste raamhor bestand tegen alle vier seizoenen

De materialen die we gebruiken bij de productie van de horren zijn bestand tegen alle vier seizoenen. Zo hoef je de horren in de winterdag er niet per se uit te halen. De zomers worden warmer en de winters worden zachter. De perfecte omstandigheden voor ongedierte.

Te monteren met scharnieren of draaiwervels

De vaste raamhor is op een tweetal manieren te monteren. Met simpele draaiwervels of met scharnieren en bijbehorende magneten. Beide zet je vast met schroeven in je kozijn. Draaiwervels (zie foto’s) is een simpele bediening met een schroefje. Zo kun je deze makkelijk rond draaien en de hor demonteren. Zoals eerder genoemd is het ook mogelijk de hor uit te voeren met scharnieren. Hierbij kun je de scharnieren aan de gewenste kant van de hor plaatsen en op het kozijn boren. Om de hor af te laten sluiten kun je aan de andere kant het magneetje plaatsen zodat de hor op zijn plek blijft zitten.