Voorzethor meetinstructie op het kozijn

Voorzethor

Voorzethor op maat

Altijd op maat gemaakt / Altijd 2 jaar garantie

Benodigdheden

Product

Gereedschap

Instructies

Voorzethor meetinstructie

Begin met het meten van de breedte van jouw raamopening. Gebruik een rolmaat en meet de dagmaat van de ene zijde van het kozijn naar de andere. Dit is de dagmaat voor de breedte van jouw raam. Noteer deze maat zorgvuldig, want deze vormt de basis voor de volgende stappen.

Tel vervolgens 54 mm op bij de gemeten breedte. Dit is gelijk aan 2 keer het profiel van de Voorzethor. Het profiel is 27mm breed aan elke zijde. Het resultaat is de totale breedte van de Voorzethor. Controleer of er aan beide zijde van het kozijn voldoende ruimte is om deze extra breedte (minimaal 27 per zijde) toe te voegen.

Voorbeeld: Stel de dagmaat is 1000 mm, tel hier dan 54 mm op. De bestelmaat is dan 1054 mm. 

Voorzethor meetinstructie 3

Meet vervolgens de hoogte van de raamopening van boven naar beneden binnen het kozijn voor de dagmaat in de hoogte.

Voorzethor instructie 4

Net als bij de breedte voeg je ook bij de hoogte 54 mm toe aan de gemeten dagmaat. Zorg ervoor dat er aan de boven- en onderkant van het kozijn genoeg ruimte is (ook hier weer minimaal 27 mm aan elke kant) voor deze extra hoogte.

Voorzethor instructie 5

Kies voor je voor scharnieren en magneten? Hou er dan rekening mee dat de magneten en de scharnieren respectievelijk 15 mm en 7 mm buiten het profiel uitsteken. Geef in de bestelmodule aan of de scharnieren links, rechts of boven moeten komen.

Let op: Als het raam naar buiten opengaat, is het mogelijk dat er aan de onderkant een uitzetijzer bevestigd is. Dit uitzetijzer moet worden omgewisseld voor een telescopische uitzetter. Wanneer er een combi-uitzetter is aangebracht, kan het voorkomen dat deze uitsteekt buiten het kozijn wanneer het raam open staat. Het is belangrijk dit te controleren. Mocht dit het geval zijn, dan is het noodzakelijk een verdikking op het kozijn te maken.