Meetinstructie klemhor

Klemhor

Klemhor op maat

Gratis omruilservice bij verkeerd meten / Altijd 2 jaar garantie

Benodigdheden

Product

Gereedschap

Instructies

klemhor-hout-1

Begin met het openen van het raam vanuit de binnenkant van de woning. Meet vervolgens de strakke maat tussen het kozijn aan de buitenkant (in millimeters). 

De maten neem je ‘voor’ de aluminiumlijst zoals op de pijltjes hierboven is te zien.

klemhor-hout-2

Meet de breedte op drie verschillende plekken. Noteer de kleinst gemeten maat in millimeters en haal hier geen speling van af.

klemhor-hout-3

Bij het meten van de hoogtemaat voor de klemhor is het van belang om dit voor de aluminiumlijst te doen. De klemhor komt voor de aluminiumlijst te staan. Meet de hoogte op drie verschillende plekken. Noteer de kleinst gemeten maat in millimeters en haal hier geen speling van af.

klemhor-hout-4

Let op of er een ventilatierooster in het raam zit. In dat geval kies je het grootste diepteprofiel, zodat de klemhor verder van het raam af komt te staan. Hierdoor voorkom je dat het ventilatierooster tegen het horrengaas komt wanneer je het raam sluit.

Als je een rolluik hebt, kies dan een kleiner diepteprofiel om ervoor te zorgen dat de inzethor niet te ver van het raam af komt te staan. Dit maakt het makkelijker om de inzethor tussen het raam en het rolluik te plaatsen.

Een vraag stellen?

Contactformulier

Binnen 1 werkdag reactie

Livechat

Altijd iemand beschikbaar