-ll

Binnen 10 werkdagen in huis

-ll

Gegarandeerd kwaliteit horren

-ll

Altijd 2 jaar garantie

Hoe overleven muggen in de winter?

Muggen overleven de winter op verschillende manieren, afhankelijk van de soort mug waar we het over hebben. Sommige muggensoorten zijn overwinteraars en kunnen de winter doorbrengen als volwassen insecten, terwijl andere muggensoorten de winter doorbrengen als larven of eieren.

Overwinteraars

Sommige muggensoorten, zoals de huismug, kunnen de winter overleven als volwassen insecten door zich te verstoppen in warme, droge plekken, zoals in huizen of in de grond. Ze komen ‘s nachts naar buiten om te zoeken naar bloemen of andere bronnen van nectar om te eten.

Larven

Andere muggensoorten, zoals de muggen die malaria veroorzaken, overleven de winter als larven. Ze leven in stilstaand water, zoals in poelen of plassen, en gaan in een soort winterslaap. Wanneer het warmer wordt, komen ze weer naar boven en verpoppen ze zich tot volwassen muggen.

Eieren

Sommige muggensoorten, zoals de zweefvlieg, leggen hun eieren in de grond voordat de winter begint. De eieren overleven de winter en komen in het voorjaar uit als larven. De larven verpoppen zich vervolgens tot volwassen muggen.

In het algemeen overleven muggen de winter door zich te verstoppen in warme, droge plekken, of door hun ontwikkeling te onderbreken totdat de temperatuur weer opwarmt.

Wat te doen tegen muggen?

Er zijn een hoop manieren om te voorkomen dat je muggen binnenshuis krijgt. Bijvoorbeeld door muggenspray of anti-muggenkaarsen te gebruiken. Ook is het gebruik van hor een goede toevoeging aan de woning. In de blog Veel muggen in huis, wat te doen om ze buiten te houden? Vertellen we meer over wat jij kan doen om de beestjes buiten te houden.