Wat betekent RAL-kleur?

Betekenis: RAL-kleur

De term “RAL-kleur” verwijst naar een kleurstandaard die in 1927 in Duitsland is ontwikkeld en sindsdien internationaal wordt gebruikt om kleuren van verf en coatings te definiëren. RAL staat voor “Reichs-Ausschuß für Lieferbedingungen”, wat “Rijkscommissie voor Leveringsvoorwaarden” betekent. De RAL-kleurstandaard zorgt voor consistentie en precisie in kleuren, ongeacht waar of door wie het product wordt gemaakt of gebruikt.

Bij de keuze van horren en kozijnen is kleur een belangrijk element dat bijdraagt aan de esthetiek van een gebouw. Door RAL-codes te gebruiken, kunnen fabrikanten, leveranciers en klanten nauwkeurig communiceren over kleuren zonder de ambiguïteit van kleurnamen of subjectieve beschrijvingen. Bijvoorbeeld: een klant heeft een kozijn in RAL7016 en voor zijn hor wilt hij precies dezelfde kleur. Als hij dan RAL 7016 neemt voor zijn hor is deze in exact dezelfde kleur als het kozijn.

Het gebruik van RAL-kleuren zorgt ervoor dat de horren of kozijnen exact matchen met andere gekleurde elementen in een bouwproject. Dit is essentieel voor projecten waarbij de visuele harmonie tussen verschillende componenten zoals ramen, deuren, en gevels cruciaal is.

Een ander voordeel van het gebruik van RAL-kleuren is de duurzaamheid en kwaliteit die geassocieerd wordt met de standaard. Verf of coatings die aan RAL-standaarden voldoen, zijn vaak van hoge kwaliteit en hebben bewezen bestendig te zijn tegen weersinvloeden en UV-straling.

Een vraag stellen?

Livechat

Stel je vraag via de Livechat

Mail

Binnen 24 uur reactie

Formulier

Binnen 24 uur reactie