Wat betekent Hoeklijn?

Betekenis: Hoeklijn

Een hoeklijn is een belangrijk onderdeel bij het monteren van een hordeur op het kozijn. Wanneer je een Plissé hordeur op het kozijn wilt plaatsen is het van belang dat deze bevestigd zit aan het kozijn. Normaal gesproken monteer je de achterkant van een Plissé hordeur tegen iets aan. Om ervoor te zorgen dat de hordeur op het kozijn geplaatst kan worden met de zijkant moet als het ware een hoekje gemaakt worden. Dit doen we door een hoeklijn te gebruiken.

Door de hoeklijn met de ene zijde tegen het kozijn aan te plaatsen en met de andere zijde tegen de achterkant van de hordeur, creëren we als het ware een gemakkelijke op-de-dag montage. Het is in feite een stukje profiel dat gebruikt wordt om het kozijn en de hordeur met elkaar te verbinden.

Hoeklijnen zijn niet alleen functioneel maar dragen ook bij aan de esthetiek van de hor. Ze zorgen voor een afgewerkte look en kunnen vaak in verschillende kleuren of afwerkingen komen, passend bij de rest van het hor frame en het kozijn waarin de hor geplaatst wordt. Daarnaast helpen hoeklijnen ook bij het makkelijker monteren en eventueel demonteren van de hor. Een hoeklijn is te plaatsen met schroeven maar ook met Powertape.

Hoeklijnen worden standaard uitgevoerd in 5 RAL-kleuren met een hoogte van 2700m hoog. De hoeklijn zelf wordt vaak uitgevoerd in de afmetingen 40×20.

Een vraag stellen?

Livechat

Stel je vraag via de Livechat

Mail

Binnen 24 uur reactie

Formulier

Binnen 24 uur reactie