Wat betekent Bovengeleider?

Betekenis: Bovengeleider

De bovengeleider van een Plissé hordeur speelt een cruciale rol in het soepel en effectief functioneren van de deur. Dit onderdeel, vaak N-profiel of een omgedraaide U, wordt bovenaan de deuropening gemonteerd. De bovengeleider dient als het pad door de hordeur verticaal op en neer beweegt. Net als de ondergeleider zorgt de bovengeleider ervoor dat de plissé hordeur recht en stabiel blijft tijdens het gebruik, maar dan aan de bovenkant van de deur. De Bovengeleider zorgt er als het ware voor dat de hordeur niet omvalt naar binnen of buiten. De bovengeleider is ongeveer 60mm hoog en 38mm diep.

De installatie van de bovengeleider is ontworpen om discreet en esthetisch aantrekkelijk te zijn, waardoor het niet alleen functioneel is maar ook naadloos aansluit bij het interieur van de woning. Het biedt een geleidingssysteem voor de hordeur om te zorgen dat het geplisseerde gaas netjes opvouwt en ontvouwt zonder te haperen of vast te lopen, wat bijdraagt aan de duurzaamheid van de hordeur.

Bij de Plissé hordeur wordt bijzondere aandacht besteed aan de kwaliteit van de bovengeleider, waarbij gebruik wordt gemaakt van hoogwaardige materialen zoals aluminium. Dit zorgt niet alleen voor een lichtgewicht constructie maar ook voor weerstand tegen corrosie en slijtage door frequent gebruik of blootstelling aan buitenomstandigheden.

Een vraag stellen?

Livechat

Stel je vraag via de Livechat

Mail

Binnen 24 uur reactie

Formulier

Binnen 24 uur reactie