Supplente

Half hor half verduisterend
Makkelijk te monteren
Level: Goed te doen
Tijd: 5-10 min

Al vanaf 270,00

Stel je product samen

Alles over de Supplente

De supplente is een ideaal product wanneer je zowel gebruik wil maken van een hor als een verduistering. Dit stijlvolle product is een combinatie van insectenwering en raamdecoratie. Door een middelste schuifbalk kun je zelf kiezen of je gebruik maakt van horren functie of verduisteringsfunctie. De supplente is zeer goed geschikt voor ruimen die naar buiten opengaan. Evenals Velux dakramen of houten kozijnen.

Het product kan in ieder gewenste stand gepositioneerd worden door het unieke vergrendel systeem. De bediening van dit product is top down / bottom up, oftewel van boven naar beneden en andersom. Daarnaast is het product voorzien van geïntegreerde trekbalken, waardoor het product eenvoudig met de hand bedient kan worden.

Inmeetinstructies

Het inmeten van de vaste raamhor plissé is simpel!

Maten doorkijk

Meet de doorkijk maten(A+B) in en tel hierbij + 52 millimeter bij zowel de hoogte als de breedte.

Waarom 52 millimeter?
Het aluminium frame van het product hebben een breedte van 26mm (de helft van 52mm). Wanneer je de doorkijkmaten hebt gemeten en hier dus 52mm bij optelt sluit de grootte perfect aan op de maatvoering van je kozijn.

Let ook even op de soort raamuitzetter.
Kijk ook even wat voor een type raamuitzetter je hebt. Komt deze voorbij het kozijn wanneer je je raam open zet? Vervang deze dan voor een telescoop raamuitzetter.

Montageinstructies

Het product monteren is simpel:

Monteren met schroeven
Houdt het product voor het kozijn op de goede plek. Vervolgens kan je met een schroevendraaier en de meegeleverde schroeven het product vast schroeven.

Monteren met magneetband

Maak het oppervlak waar je de vaste raamhor plissé gaat monteren goed schoon met de meegeleverde schoonmaak doek. Wanneer deze goed schoon is kan je de magneetplak strip op het kozijn plakken. Hierna kan je heel makkelijk het product op het kozijn ‘plakken’ met behulp van de magneten.

Soort kozijn Houten kozijn, kunststof kozijn en aluminium kozijn
Kleuren In iedere gewenste RAL-kleur mogelijk.
Materiaal Profiel aluminium
Type gaas Grijs, zwart en pollengaas
Maximale hoogte 2200MM
Maximale breedte 1500MM
Productsoort Horren
Diepte De inzethor kan uitgevoerd worden in small (18mm), standaard (33mm) en extra diep (43mm)

Supplente in iedere RAL-kleur mogelijk

We kunnen de supplente in iedere gewenste RAL-kleur maken. Dit is fijn omdat je deze dan goed kan aanpassen op je kozijn. Als je exact dezelfde kleur neemt als het kozijn valt de lijst mooi weg. Er zijn een viertal standaard kleuren: RAL9016(verkeerswit), RAL9010(zuiverwit), RAL9001(crémewit) en RAL7016(antracietgrijs).

Verschillende plissé stoffen voor het verduisterende gedeelte

Bij Handige Horren kan je kiezen uit verschillende stoffen die in het product worden gemaakt op het ‘verduisterende-deel’. Het zijn verschillende type gaas met eigen levels van ‘lichtdoorlatendheid’. De ene stof laat meer licht door dan bijvoorbeeld de volledig verduisterende stof. Hieronder uitgelicht:

 • Lichtdoorlatende stof
  Je kunt niet door de stof heen kijken, het laat wel licht door. Lichte kleuren laten meer licht door dan donkere kleuren.
 • Plissestof met linnen look
  De linnenstructuur in de supplente geeft een open structuur, de stof laat daarbij ook licht door.
 • Duoplisse stof lichtdoorlatend
  De duoplisse heeft een dubbele stof laag. Je kunt er niet doorheen kijken maar het laat wel licht door. Lichte kleuren laten meer licht door dan donkere kleuren.
 • Verduisterende duoplissestof
  De verduisterende duoplisse heeft een dubbele stoflaag. De stof is volledig verduisterend en laat geen licht door. Ideaal wanneer je de kamer volledig wilt verduisteren.

Type gaas verwerkt in de supplente

Het gedeelte met horrengaas wordt altijd uitgevoerd in standaard zwart plissé gaas.

Montage mogelijkheden

De supplente heeft meerdere montagemogelijkheden zo kun je de supplente monteren door te schroeven of gebruik te maken van een magneetstrip.

Monteren met schroeven
Wanneer je de supplente besteld hebt met boorgaten kan je deze zeer makkelijk op je kozijn monteren met de meegeleverde schroeven en afdicht dopjes. Met een kruis kop schroevendraaier kun je het product heel makkelijk op het kozijn schroeven.

Bevestiging met magneet band
Het is ook mogelijk de supplente te bestellen met een magneetband. Hierin wordt de supplente aan de achterkant voorzien van een magneet band met meegeleverde magneet plakstrip. De plakstrip plak je rondom je raam op het kozijn. Wanneer dit is gelukt kan je heel makkelijk de supplente met geïntegreerde magneetband op de strip bevestigen. Hierna kan je deze er ook heel makkelijk afhalen wanneer je dat maar wilt. Handig toch?

Supplente op maat thuis afgeleverd

De supplente wordt met uiterste zorg bij je thuis afgeleverd door een eigen aflever service en dus niet door een reguliere vervoerder. De producten zijn volledig verpakt zodat deze niet kunnen beschadigen tijdens transport. Daarbij ontvang je een track and trace wanneer onze vervoerder gaat rijden. Hiermee weet je exact wanneer de vervoerder voor de deur staat! Dat is Handig!