-ll

Binnen 15 werkdagen in huis

-ll

Gegarandeerd kwaliteit horren

-ll

Altijd 2 jaar garantie

Hoe kies je de perfecte horren en hordeuren voor gezinnen met kinderen en huisdieren?

Hoe kies je de perfecte horren en hordeuren voor gezinnen met kinderen en huisdieren?

Horren en hordeuren zijn onmisbaar om insecten en andere ongewenste bezoekers buiten te houden. Maar wist je dat er horren en hordeuren zijn die speciaal zijn ontworpen om zowel kind- als huisdiervriendelijk te zijn? In deze blog bespreken we de voordelen van deze speciale horren en hordeuren en geven we je meer inzicht in hoe er wel degelijk over is nagedacht.

Waarom kiezen voor kind- en huisdiervriendelijke horren en hordeuren?

De voordelen van kind- en huisdiervriendelijke horren en hordeuren zijn talrijk. Horren en hordeuren kopen met kinderen en/of huisdieren lijkt misschien niet de meest ideale combinatie, maar toch is er bij de ontwikkeling van horren en hordeuren wel degelijk rekening gehouden met kinderen en huisdieren. Hierin is rekening gehouden met:

Veiligheid: Deze horren en hordeuren zijn gemaakt van stevige materialen en hebben extra beveiligingsfuncties om ervoor te zorgen dat zowel de hor als kinderen en huisdieren veilig blijven. Denk bijvoorbeeld aan petscreen gaas, speciaal gaas dat 7x sterker is dan standaard horrengaas.

Duurzaamheid: Ze zijn bestand tegen de ruige speelsheid van kinderen en huisdieren, waardoor ze langer meegaan dan traditionele horren en hordeuren.

Gebruiksgemak: De speciale ontwerpen maken het voor kinderen en huisdieren eenvoudiger om in en uit te gaan zonder de horren of hordeuren te beschadigen.

Soorten kind- en huisdiervriendelijke horren en hordeuren

Er zijn verschillende soorten kind- en huisdiervriendelijke horren en hordeuren op de markt:

Hordeuren met een magnetische sluiting: Deze hordeuren sluiten automatisch achter je met behulp van magneten, waardoor kinderen en huisdieren gemakkelijk in en uit kunnen lopen zonder dat de hordeur open blijft staan. Denk bijvoorbeeld aan de vaste hordeur, die tevens ook met een stevige schopplaat en petscreen gaas is uit te voeren.

Verstevigde horren: Deze horren zijn gemaakt van extra stevig materiaal, zoals metaal of dik gaas, om te voorkomen dat huisdieren ze gemakkelijk kapot kunnen maken.

Schuifhorren met (kinder)slot: Deze horren zijn voorzien van een kinderslot om te voorkomen dat jonge kinderen de hor per ongeluk openen. Veel producten, waaronder de vaste raamhor plissé, hebben schuifjes waarmee de hor vastgezet kan worden middels het top-down, bottom-up principe.

Geplisseerd gaas: Sommige horren zijn uitgevoerd met geplisseerd ofwel gewerveld gaas. Doordat hier niet een continue spanning op het gaas staat, gaat deze veel langer mee, ook wanneer deze een stootje krijgt. Je kunt je voorstellen dat bij hordeuren met egaal strak gespannen gaas deze veel sneller zal slijten of scheuren.

Tips voor het kiezen en installeren van kind- en huisdiervriendelijke horren en hordeuren

Bij het kiezen van de juiste kind- en huisdiervriendelijke horren en hordeuren zijn er een paar dingen waar je op kunt letten:

Kwaliteit: Zorg ervoor dat je kiest voor een product van hoge kwaliteit dat gemaakt is van duurzame materialen. Goedkoop is duurkoop, en dat is ook zeker zo met horren en hordeuren.

Maatwerk: Meet nauwkeurig de afmetingen van je ramen en deuren om ervoor te zorgen dat de horren en hordeuren perfect passen. Dit is belangrijk voor behoud van de producten en het voorkomen van slijtage.

Installatie: Zorg ervoor dat de horren en hordeuren op de juiste manier worden geïnstalleerd, zodat ze veilig en effectief zijn. Met de instructies van Handige Horren is iedereen handig. Heb je hulp nodig bij de installatie? Neem contact met ons op.

Onderhoud: Om de levensduur van je kind- en huisdiervriendelijke horren en hordeuren te verlengen, is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren. Maak het gaas en de rails schoon met een zachte borstel of doek en controleer regelmatig of alle onderdelen nog goed functioneren.

Stijl: Hoewel de functionaliteit voorop staat, wil je natuurlijk ook dat je horren en hordeuren passen bij de stijl van je huis. Kies voor een ontwerp en kleur die aansluiten bij je interieur en exterieur, zodat je horren en hordeuren een aanvulling zijn op het algehele uiterlijk van je woning. We de horren vaak in iedere RAL kleur uitvoeren. Zo kun je deze volledig aanpassen naar eigen wens.

Huidier-en-kind-vriendelijke-hor

Kortom

Kind- en huisdiervriendelijke horren en hordeuren bieden een uitstekende manier om je huis te beschermen tegen insecten, terwijl ze ook rekening houden met de behoeften van je kinderen en huisdieren. Door te kiezen voor horren en hordeuren van hoge kwaliteit en deze correct te installeren en onderhouden, zorg je voor een veilige en comfortabele omgeving voor het hele gezin.