Wat betekent Verjongd kozijn?

Betekenis: Verjongd kozijn

Een verjongd kozijn, ook wel bekend als opgedikt kozijn, is een type raamkozijn waarbij de buitenzijde van het kozijn breder is dan de binnenzijde. Dit ontwerp kenmerkt zich door een schuine afloop naar binnen toe aan elke zijde. Het is als het ware ene verdikking op de buitenste gedeelte van het kozijn. Het doel van deze constructie is vaak esthetisch, om een slankere en verfijndere uitstraling aan de binnenkant te geven, maar het kan ook functionele redenen hebben, zoals het verbeteren van de waterafvoer.

Wanneer je een Inzethor wilt plaatsen in een verjongd kozijn, is het belangrijk om rekening te houden met het unieke ontwerp van het kozijn. Vanwege uitstekende ontwerp van het kozijn is een Inzethor met het kleinste diepteprofiel niet geschikt, omdat de diepte van het kozijn aan de binnenzijde minder is dan aan de buitenzijde. Dit kan ertoe leiden dat, wanneer je dit diepteprofiel Inzethor gebruikt, het raam niet volledig sluit of dat de hor niet goed past, waardoor er kieren ontstaan waar ongedierte doorheen kan komen. Het kozijn komt dan tegen het frame van de hor aan als je het raam wilt dichtdoen.

Om dit probleem te voorkomen, moet je kiezen voor een Inzethor met een groter diepteprofiel. Dit betekent dat er binnen het diepteprofiel ruimte moet zijn om de verdikking van het kozijn op te vangen. Door een Inzethor met een groter diepteprofiel te gebruiken, zorg je ervoor dat de hor stevig in het kozijn past en dat er geen openingen zijn tussen de hor en het kozijn. Dit zorgt voor een effectieve bescherming tegen insecten en maakt het mogelijk om het raam volledig te sluiten zonder dat de functionaliteit van de hor of het raam wordt belemmerd.

Het is daarom cruciaal om bij het meten voor een Inzethor in een verjongd kozijn niet alleen de breedte en hoogte op te nemen, maar ook de diepte van het kozijn zorgvuldig te meten. Dit zorgt ervoor dat je de juiste maat Inzethor selecteert die aansluit bij de specifieke eigenschappen van het verjongde kozijn, waardoor een naadloze en functionele installatie gegarandeerd is. Hieronder een voorbeeld getekend van een verjongd, oftewel een verdikt kozijn. De oranje lijn moet als het ware de Inzethor zijn die voor de verdikking zit.

verjongd kozijn

Een vraag stellen?

Livechat

Stel je vraag via de Livechat

Mail

Binnen 24 uur reactie

Formulier

Binnen 24 uur reactie