Wat betekent Tussenstijl?

Betekenis: Tussenstijl

Een tussenstijl bij horren is een verticale versterking die in het midden van de hor wordt geplaatst om extra stevigheid te bieden. Deze tussenstijl is vooral nodig bij grotere horren om te voorkomen dat het gaas doorbuigt of uitrekt onder zijn eigen gewicht of door winddruk. Het is een essentieel onderdeel voor het behoud van de vorm en functionaliteit van de hor over langere tijd. De tussenstijl wordt uitgevoerd in het zelfde kleur frame als van de hor.

Het voornaamste voordeel van een tussenstijl is de verhoogde stabiliteit en duurzaamheid die het biedt aan de hor. Door het toevoegen van deze stijl wordt het gaas beter ondersteund, waardoor het minder snel beschadigt of vervormt. Dit is vooral belangrijk in gebieden met veel wind of bij horren die frequent gebruikt worden, zoals deuren of grote raampartijen. Een tussenstijl helpt ook om het gaas strak en op zijn plaats te houden, wat essentieel is voor een effectieve bescherming tegen insecten.

Voor welke horren is dit relevant?

Bij de productie de Klemhor, de Inzethor en de Voorzethor wordt er standaard een tussenstijl geplaatst als de hor 150 cm of hoger is. Dit is omdat bij deze afmetingen de kans op doorbuigen van het gaas zonder extra ondersteuning aanzienlijk toeneemt. Door het standaardiseren van deze praktijk zorgen fabrikanten ervoor dat alle grotere horren voldoende ondersteund worden voor langdurig gebruik, zonder dat de consument zich zorgen hoeft te maken over de selectie van extra opties of aanpassingen voor stabiliteit.

Tussenstijl hor

Een vraag stellen?

Livechat

Stel je vraag via de Livechat

Mail

Binnen 24 uur reactie

Formulier

Binnen 24 uur reactie