Wat betekent Treklijst vergrendeling?

Betekenis: Treklijst vergrendeling

Treklijst vergrendeling bij een Rolhor is een mechanisme dat wordt gebruikt om de hor op zijn plaats te houden en te vergrendelen wanneer deze gesloten is. Het speelt een cruciale rol in het handhaven van de integriteit van de hor en zorgt ervoor dat deze stevig vastzit om insecten en ongedierte buiten te houden.

Dit mechanisme omvat meestal een treklijst, die een handvat of koord is waaraan je trekt om de hor omhoog of omlaag te bewegen. Wanneer de hor in de gewenste positie is gebracht, wordt de treklijstvergrendeling geactiveerd. Dit kan gebeuren door het trekkoord op een bepaalde positie vast te zetten of door een vergrendelingsmechanisme te activeren dat voorkomt dat de hor onbedoeld omhoog of omlaag glijdt.

Het belangrijkste doel van de treklijst vergrendeling is om te voorkomen dat de hor verschuift of beweegt wanneer deze gesloten is. Dit zorgt voor een strakke afdichting rond het raam of de deuropening en voorkomt dat insecten binnendringen. Het biedt ook extra veiligheid, omdat het moeilijker wordt voor ongewenste bezoekers om de hor te omzeilen.

treklijst vergrendeling Rolhor

Een vraag stellen?

Livechat

Stel je vraag via de Livechat

Mail

Binnen 24 uur reactie

Formulier

Binnen 24 uur reactie