Wat betekent Trekbalk?

Betekenis: Trekbalk

Een trekbalk bij horren zoals de Rolhor en de Plissé raamhor is een essentieel onderdeel van het bedieningsmechanisme. Het wordt gebruikt om de hor te openen en te sluiten door eraan te trekken of duwen, afhankelijk van het type hor.

Bij een Rolhor is de trekbalk meestal een horizontale balk aan de onderkant van het horrengaas. Door deze balk naar beneden te trekken, rolt het horrengaas uit en bedekt het de opening. Om het horraam weer in te trekken, duw je de trekbalk omhoog, waardoor het horrengaas oprolt en de opening vrijmaakt.

Bij een Plissé raamhor kan de trekbalk zich aan de zijkant of onderkant van het geplisseerde horrengaas bevinden, afhankelijk van het ontwerp. Door aan de trekbalk te trekken, vouwt het geplisseerde gaas zich samen of strekt het zich uit om de opening te bedekken of vrij te maken.

De trekbalk maakt het eenvoudig en gemakkelijk om de horren te bedienen en snel te reageren op veranderende behoeften, zoals het openen van het raam voor ventilatie of het sluiten ervan om insecten buiten te houden. Het is een handig en effectief onderdeel van het systeem van de hor.

Trekbalk hor

Een vraag stellen?

Livechat

Stel je vraag via de Livechat

Mail

Binnen 24 uur reactie

Formulier

Binnen 24 uur reactie