Wat betekent Rolhor?

Betekenis: Rolhor


Een Rolhor is een op maat gemaakt type raamhor, ideaal voor dakramen en houten ramen die zowel naar buiten als naar binnen opengaan. Deze hor wordt aan de binnenzijde van een naar buiten draaiend raam geplaatst, en aan de buitenzijde als het raam naar binnen opent. Voor ramen met een traditioneel uitzetijzer dat naar binnen steekt bij het openen, is het nodig dit te vervangen door een telescopische raamuitzetter. De rolhor kan zowel in als op het kozijn worden geplaatst, afhankelijk van de situatie.

Voordelen van een Rolhor

Kenmerkend voor de Rolhor is de gesloten bovenbak, ook wel cassette genoemd. In deze bovenbak zit het horrengaas opgerold wanneer de hor niet in gebruik is. De zijgeleiders, gemaakt van aluminium, zijn verkrijgbaar voor zowel montage in de dag (binnen de kozijnopening) als op de dag (op het kozijn). Het gaas, dat stevig vastzit in deze geleiders, is voorzien van een gladde zoom aan beide zijden, wat voorkomt dat het gaas uit de geleiders schiet bij harde windvlagen. Vanwege de robuustheid kan de rolhor zowel binnen als buiten worden geplaatst. Het gaas is standaard van hard grijs materiaal, geschikt voor alle seizoenen.

De Rolhor biedt meerdere voordelen, waaronder de mogelijkheid om frisse lucht binnen te laten terwijl ongedierte buiten blijft. De hor is uitgerust met een stevige aluminium cassette en geleiders voor duurzaamheid en een lange levensduur. Dankzij de schuifgeleiding sluit de hor goed af, waardoor ongewenste insecten buitenshuis blijven. Geschikt voor zowel montage op als in het kozijn, biedt de rolhor een perfecte pasvorm.

De Rolhor is verkrijgbaar in verschillende standaardkleuren, en kan ook in elke gewenste RAL-kleur worden gemaakt. Dit maakt het mogelijk om de rolhor perfect aan te laten sluiten op de bestaande situatie. Ook het schoonmaken van de Rolhor is erg eenvoudig. Dit kan gedaan worden met een vochtige doek zonder zeep. Dit voorkomt beschadiging van het gaas.

Samengevat is de Rolhor een praktische en stijlvolle oplossing voor het ventileren van ruimtes, terwijl ongedierte buiten wordt gehouden. Met zijn duurzame materialen en aanpasbaarheid in kleur en montage, is het een veelzijdige keuze voor verschillende raamtypen en locaties.

Een vraag stellen?

Livechat

Stel je vraag via de Livechat

Mail

Binnen 24 uur reactie

Formulier

Binnen 24 uur reactie