Wat betekent Pees?

Betekenis: Pees


Een pees bij een hor is een flexibele, vaak rubberen of kunststof strip die gebruikt wordt om het gaas van de hor strak en veilig in het frame of de geleiderails te bevestigen. Deze pees zorgt ervoor dat het gaas op zijn plaats blijft, zelfs bij wind of aanraking, en draagt bij aan de algehele stabiliteit en duurzaamheid van de hor.

Bij de montage van de hor wordt de pees in een speciale groef aan de rand van het horframe of in de geleiderails gedrukt, waarbij het gaas tussen de pees en de groef geklemd wordt. Dit systeem maakt het mogelijk om het gaas zonder gereedschap te spannen en te vervangen, wat het onderhoud van de hor vergemakkelijkt.

Het gebruik van een pees biedt meerdere voordelen. Het zorgt voor een strakke afwerking van de hor, waarbij gaten en kieren tot een minimum beperkt worden, zodat insecten geen kans krijgen om binnen te dringen. Daarnaast biedt het een zekere flexibiliteit; het gaas kan gemakkelijk worden verwijderd en vervangen indien nodig, zonder het hele frame te moeten demonteren.

De pees is een essentieel onderdeel voor de functionaliteit en levensduur van horren, en wordt gebruikt in zowel de Inzethor, de Klemhor en de Voorzethor. De keuze voor het materiaal van de pees hangt af van de specifieke toepassing en de eisen die aan de hor worden gesteld op het gebied van duurzaamheid en weerbestendigheid.

Een vraag stellen?

Livechat

Stel je vraag via de Livechat

Mail

Binnen 24 uur reactie

Formulier

Binnen 24 uur reactie