Wat betekent Op de dag?

Betekenis: Op de dag


“Op de dag” montage is een term die gebruikt wordt wanneer op het oppervlak van de muur of op het raam- of deurkozijn zelf worden geïnstalleerd. Bij deze methode steekt de hor uit ten opzichte van de muur of het kozijn. “Op de dag” montage is bijzonder geschikt wanneer de diepte van het raamkozijn niet toereikend is voor een “in de dag” montage of wanneer men ervoor kiest om het kozijn niet te boren of te beschadigen.

Dit type installatie heeft verschillende praktische voordelen. Omdat de hor op de muur of het kozijn wordt gemonteerd, kan deze gemakkelijker worden geïnstalleerd en verwijderd. Dit maakt het een goede optie voor mensen die in een huurwoning wonen of voor situaties waar de hor slechts seizoensgebonden nodig is. Zo kunnen onze Plissé raamhor en Duo plissé hor optioneel geleverd worden met magneet- en staalband voor montage op het kozijn. Bovendien kan de hor groter zijn dan de raamopening zelf, wat een betere dekking kan bieden en flexibiliteit geeft in de afmetingen van de hor.

Bij “op de dag” montage is het ook minder waarschijnlijk dat de hor de functionaliteit van het raam of de deur belemmert, omdat het niet binnen het kozijn zit. Het biedt ruimte voor raambeslag en is ideaal voor ramen die naar binnen toe openen.

Het esthetische aspect van “op de dag” montage is dat het een meer aanwezige look creëert, die de vorm en stijl van het raam kan benadrukken. Het geeft ook de mogelijkheid om kleuraccenten toe te voegen die complementair zijn aan de buitenkant van het gebouw.

Bij het meten voor “op de dag” montage moet rekening gehouden worden met de benodigde overhang. Dit betekent dat de hor breder en soms langer moet zijn dan de raamopening, zodat het volledige raam bedekt kan worden.

Een vraag stellen?

Livechat

Stel je vraag via de Livechat

Mail

Binnen 24 uur reactie

Formulier

Binnen 24 uur reactie