Wat betekent Magneet- en staalband?

Betekenis: Magneet- en staalband

Magneet- en staalband is een combinatie van magneetband en staalband. Dit is een bevestigingsmateriaal dat aan de achterkant van producten zoals Plissé raamhorren en Duo plissé horren wordt geplaatst. Het kenmerkt zich door de aanwezigheid van sterke magneten die zorgen voor een stevige hechting aan metalen oppervlakken, zoals kozijnen.

De magneetband wordt op het horproduct aangebracht, waardoor het eenvoudig kan worden bevestigd aan het kozijn zonder te schroeven of te lijmen. Dit maakt het installatieproces snel en gemakkelijk, zonder dat er schade aan het kozijn wordt toegebracht.

Aan de andere kant hebben we staalband, dat wordt gebruikt voor de montage van dezelfde horproducten, maar dit wordt op het kozijn geplakt. Staalband heeft een plakkerige achterkant die stevig aan het kozijn hecht. Het fungeert als een tegenhanger voor de magneetband aan het product, waardoor het hor stevig op zijn plaats blijft wanneer het wordt geopend of gesloten.

Zowel magneet- als staalband zijn essentiële onderdelen van het montagesysteem voor deze horren. Ze bieden een veilige en duurzame manier om horren aan kozijnen te bevestigen zonder permanente schade aan de structuur. Hierdoor kunnen de horren gemakkelijk worden verwijderd of verplaatst indien nodig, terwijl ze nog steeds effectief zijn in het buitenhouden van insecten. Dit maakt ze een handige keuze voor ramen en deuren.

Een vraag stellen?

Livechat

Stel je vraag via de Livechat

Mail

Binnen 24 uur reactie

Formulier

Binnen 24 uur reactie