Wat betekent Kantelkiepraam?

Betekenis: Kantelkiepraam

Een kantelkiepraam is een veelzijdig type raam. Het kan zowel kantelen voor veilige ventilatie als naar binnen draaien voor volledige opening. Bij kantelen opent het raam een klein stukje aan de bovenkant, wat veilige luchtcirculatie mogelijk maakt. In de kiepstand draait het raam naar binnen open, wat het schoonmaken van zowel binnen- als buitenkant vergemakkelijkt.

Dit raamtype is ideaal voor stedelijke omgevingen en appartementen, waar beperkte ruimte het openen van ramen naar buiten moeilijk maakt. Het biedt ook extra veiligheid door beperkte opening voor ventilatie, zonder grote veiligheidsrisico’s.

Inzethorren en klemhorren zijn populair voor kantelkiepramen. Inzethorren passen nauwkeurig in de raamopening en vereisen geen gereedschap of boren voor installatie. Ze belemmeren de functies van het raam niet. Klemhorren klemmen aan de binnenkant van het kozijn en zijn ook eenvoudig te installeren en te verwijderen. Beide horopties beschermen effectief tegen insecten en behouden de functionaliteit van het kantelkiepraam.

Een vraag stellen?

Livechat

Stel je vraag via de Livechat

Mail

Binnen 24 uur reactie

Formulier

Binnen 24 uur reactie