Wat betekent Draaikiepraam?

Betekenis: Draaikiepraam

Een draaikiepraam is een type raam dat op twee verschillende manieren kan worden geopend. Het kan als een deur naar binnen draaien en het kan ook aan de bovenkant kantelen om een kleine opening voor ventilatie te bieden. Deze functionaliteit maakt het draaikiepraam bijzonder veelzijdig en populair in moderne woningen en kantoren.

De draaifunctie maakt het gemakkelijk om het raam te openen voor volledige toegang, wat handig is voor schoonmaken, het passeren van grote objecten, of simpelweg om meer lucht in een kamer te laten. De kiepfunctie daarentegen zorgt voor ventilatie terwijl het raam toch veilig gesloten blijft aan de onderkant. Dit is vooral nuttig is voor luchtcirculatie zonder dat men zich zorgen hoeft te maken over inbraak of het binnenlaten van dieren.

Draaikiepramen zijn uitgerust een speciaal beslag dat de dubbele functionaliteit mogelijk maakt. Dit beslag zorgt er ook voor dat het raam in de gewenste positie veilig vergrendeld kan worden. Het ontwerp en de techniek van draaikiepramen maken ze ook geschikt voor de installatie van horren. Deze horren zijn speciaal ontworpen om de functionaliteit van het raam niet te belemmeren. Zo zijn de Inzethor en de Klemhor populaire raamhorren en speciaal ontwikkeld voor draaikiepramen.

Een belangrijk aspect van draaikiepramen is de aandacht voor veiligheid. Veel draaikiepramen hebben ingebouwde beveiligingsfuncties die voorkomen dat het raam volledig geopend kan worden, wat vooral belangrijk is in huizen met kleine kinderen.

Een vraag stellen?

Livechat

Stel je vraag via de Livechat

Mail

Binnen 24 uur reactie

Formulier

Binnen 24 uur reactie