Wat betekent Diepteprofiel?

Betekenis: Diepteprofiel

Het diepteprofiel bij horren verwijst naar de dikte of de afstand tussen de voorkant van het horframe en het raam of kozijn waarin de hor wordt geplaatst. Deze afstand is cruciaal voor een correcte installatie van de hor, omdat het ervoor zorgt dat de hor goed past en het raam of deur nog steeds soepel kan openen en sluiten zonder dat de hor in de weg zit.

Een juist gekozen diepteprofiel zorgt ervoor dat er voldoende ruimte is voor eventuele uitstekende delen van het raam, zoals handgrepen of luchtroosters. Als een raam bijvoorbeeld een uitstekend luchtrooster heeft wanneer het gesloten is, moet een diepteprofiel worden gekozen dat deze afstand kan overbruggen, zodat de hor en het raam correct functioneren zonder elkaar te hinderen. Ook is het van belang om het juiste diepteprofiel te kiezen bij een verjongd kozijn.

Het selecteren van het juiste diepteprofiel is daarom een belangrijke stap bij het bestellen van een Inzethor, omdat het bepalend is voor de functionaliteit en het gebruiksgemak van de hor. Fabrikanten bieden vaak verschillende diepteprofielen aan om aan de behoeften van diverse raam- en kozijntypes te voldoen, zodat de horren in een breed scala van situaties gebruikt kunnen worden.

Een vraag stellen?

Livechat

Stel je vraag via de Livechat

Mail

Binnen 24 uur reactie

Formulier

Binnen 24 uur reactie