Wat betekent Bovenbak?

Betekenis: Bovenbak

Een bovenbak in de context van horren kan twee verschillende betekenissen hebben, afhankelijk van de specifieke toepassing:

Cassette: In sommige gevallen wordt de term “bovenbak” gebruikt als synoniem voor een cassette. Een cassette is een beschermende behuizing die vaak wordt gebruikt bij rolhorren. Deze behuizing bevindt zich bovenaan de hor en bevat het gaas en andere componenten. De cassette beschermt het gaas wanneer de hor niet in gebruik is. Ook zorgt de bovenbak zorgt voor een nette uitstraling wanneer de hor is gesloten. Het biedt ook de mogelijkheid om de hor gemakkelijk te openen en te sluiten.

Bovengeleider: In een andere context kan de term “bovenbak” verwijzen naar een bovengeleider. Een bovengeleider is een geleidend element dat zich bovenaan de hordeur bevindt. Het wordt gebruikt om de hordeur op zijn plaats te houden en te geleiden wanneer deze wordt geopend of gesloten. De bovengeleider zorgt ervoor dat de hordeur soepel langs de bovenkant van het kozijn beweegt en voorkomt dat deze uit de rails springt.

Kortom, de term “bovenbak” kan naar een cassette of bovengeleider verwijzen, afhankelijk van de specifieke situatie waarin deze wordt gebruikt in de context van horren. Het is belangrijk om de juiste betekenis te begrijpen op basis van de context van het gebruik ervan bij het installeren of onderhouden van horren.

Een vraag stellen?

Livechat

Stel je vraag via de Livechat

Mail

Binnen 24 uur reactie

Formulier

Binnen 24 uur reactie