Wat betekent Borstel?

Betekenis: Borstel

Een borstel bij horren is een extra detail dat een positief effect heeft op de werking en duurzaamheid van de hor. In het geval van een Klemhor, bijvoorbeeld, heeft de borstel een aantal gunstige effecten.

Ten eerste zorgt de borstel ervoor dat de hor mooi en strak tegen het kozijn aansluit. Dit strakke contact met het kozijn voorkomt dat de hor gaat klapperen bij harde windvlagen. Hierdoor blijft de hor effectief in het tegenhouden van insecten, zelfs bij winderig weer. Een ander belangrijk voordeel, wellicht het belangrijkste voordeel, is dat de hor door de borstel 100% afsluit tegen het kozijn.

Een ander voordeel is dat de borstel het kozijn beschermt. Door de hor goed af te sluiten zonder wrijving tussen het frame en het kozijn, voorkomt de borstel schade aan het kozijn oppervlak. Dit is vooral van belang bij langdurig gebruik, omdat schade aan het kozijn kan leiden tot extra onderhoud of reparatiekosten. In het geval van de Klemhor zal het frame van de hor het kozijn niet beschadigen.

Verder komen we de borstel tegen bij de Plissé hordeur. De borstel bij een plissé hordeur zorgt ervoor dat de borstel mooi afsluit tegen het kozijn of in het geval van een dubbele Plissé hordeur sluiten de borstel tegen elkaar af. Ook de Rolhor maakt gebruik van een borstel aan de onderzijde van de treklijst.

Kortom, een borstel bij horren, zoals die in een Klemhor, draagt bij aan een betere werking van de hor door klapperen te voorkomen en beschermt tegelijkertijd het kozijn oppervlak, waardoor het een waardevol kenmerk is voor duurzame en effectieve insectenwering.

Borstel hor

Een vraag stellen?

Livechat

Stel je vraag via de Livechat

Mail

Binnen 24 uur reactie

Formulier

Binnen 24 uur reactie